Ronaldo: Megnézném, hogy a Barca ellenünk is nyolcat lő

Vágólapra másolva!
2010.11.21. 14:14
null
C. Ronaldo nem aggódik a Barcelona jó formája miatt (Fotó: Action Images)
A Real Madrid és a Barcelona is nagy különbségű győzelmet aratott tegnap a Primera Divisiónban, és Cristiano Ronaldo a saját meccsük után elmondta, nem érdekli, hogy a katalánok 8–0-ra nyertek. José Mourinho viszont nem örült, hogy a portugál játékos átengedte Sergio Ramosnak az egyik büntetőt. A Barcánál a százgólos határt átlépő Lionel Messi az ötödik mesterhármasát szerezte meg a spanyol bajnokságban.

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid futballistája mesterhármassal járult hozzá csapata sikeréhez a Bilbao ellen, de elmondta, nem a gólkirályi cím megszerzése a fő célja.

„Hogy a Barca nyolc nullra győzött? Ez nem jelent számomra semmit. Megnézném, hogy ellenünk is nyolcat lő – fogalmazott a portugál játékos. – Nem érdekel a gólkirályi cím, a bajnokságot akarom megnyerni. Ramos megkért, hogy ő rúghassa a tizenegyest, ő pedig jó barátom, és szüksége van az önbizalomra. A második félidőben sokkal jobbak voltunk, Mourinho a szünetben ébresztőt fújt az öltözőben."

Az eltiltása miatt a meccset csak a lelátóról néző Mourinho azonban nem örült annyira annak, hogy Sergio Ramos végezte el a büntetőt, legalábbis a televíziós felvételek alapján azt kérdezte csapata kispadjától, hogy miért a védő lövi a tizenegyest.

„Cristiano a kijelölt ember, de Sergio odament hozzá a büntető előtt, és végül ő rúgta. Nem tudom, miről beszéltek pontosan. Mourinho talán egy kicsit meglepődött. Nem lehetett könnyű neki a lelátóról nézni az esetet, mivel általában mindent ő irányít. A lényeg, hogy gól lett" – mondta Aitor Karanka, a Real Madrid másodedzője.

A Barcelona több mint ötven éve nyert legutóbb 8–0-ra idegenben: az 1959–1960-as idényben a Las Palmas felett sikerült olyan győzelmet aratnia, mint tegnap az Almería ellen. Hazai pályán előző alkalommal az 1996–1997-es szezonban diadalmaskodott 8–0-ra a gránátvörös-kék együttes, azt a Logronés bánta.

„Nem akartunk senkit sem figyelmeztetni ezzel a meccsel. Egyszerűen teljesítettük a feladatunkat: megnyertük a találkozót – mondta Josep Guardiola, a katalánok mestere. – Kényelmetlen helyzet ez számomra, mivel Lillo jó barátom (az Almería szakvezetője – a szerk.). Régóta jó viszonyban vagyunk, kiváló edző."

A mesterhármasig jutó Lionel Messi – aki már 101 gólnál jár a Barcában – az ötödik tripláját szerezte meg a spanyol bajnokságban, és karrierje során hetedszer ért el három gólt.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2010/12,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik