Ronaldo: Büntetőt kellett volna kapnom

Vágólapra másolva!
2011.08.15. 10:47
null
Ronaldo szerint hibázott a bíró (Fotó: Reuters)
A Real Madrid 2–2-es döntetlent játszott a Barcelonával a Spanyol Szuperkupa első mérkőzésén. A José Mourinho helyett nyilatkozó Aitor Karanka megjegyzést tett a bírókra, míg Cristiano Ronaldo szerint büntetőt kellett volna kapnia. Josep Guardiola úgy véli, kiválóan játszottak a blancók, de elégedett együttesével, amely le van maradva a felkészülésben riválisához képest.

Az újságírók hiába várták José Mourinhót a Spanyol Szuperkupa első mérkőzése utáni sajtótájékoztatóra, csak a Real Madrid vezetőedzőjének segítője, Aitor Karanka nyilatkozott.

FABREGAST MA MUTATJÁK BE

Cesc Fabregas már megérkezett Barcelonába. Az Arsenaltól távozó világ- és Európa-bajnok középpályás először a barcelonai kórházban kezdte meg az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokat, majd 10 előtt nem sokkal már a Camp Nou orvosi részlegén folytatták a vizsgálatát.

A spanyol játékos 12.30 órakor írja alá új, öt évre szóló szerződését a katalán klubbal, és ekkor fotózzák le a Barca címerével a Camp Nouban.

Fabregast egy órával később mutatják be hivatalosan a szurkolóknak a gránátvörös-kékek stadionjában, ahol már magára ölti új, 4-es számú mezét. A labdarúgó 14 órától válaszol az újságírók kérdéseire, és a 19 órakor kezdődő zárt kapus edzésen már együtt gyakorol új társaival.

Mint beszámoltunk róla, az Arsenal és a Barcelona tegnap este jelentette be, hogy a spanyol játékos az angol klubtól visszatér hazájába.

„Semmi különös nincs ebben, már tavaly is éltünk ezzel a lehetőséggel. Az Egyesült Államokban is én álltam a sajtó munkatársainak rendelkezésére. Nincs különösebb oka, hogy ma is én vagyok itt" – válaszolta Aitor Karanka a José Mourinhót kereső újságíróknak.

Aszakember szerint jól sikerült a blancók felkészülése, és elégedettek lehetnek az elvégzett munkával. Karankát a bíró teljesítményéről is megkérdezték, szerinte ezen a téren nem változott semmi a legutóbbi idényhez képest.

„A csapat azt a színvonalat képviselte, amelyet a felkészülés során is. Elégedettek vagyunk, mert folytatódott az a munka, amelyet az egész hónapban végeztünk. Keserű szájízzel távoztunk a meccs után, de az együttes jobb, mint a legutóbbi szezonban, és ez a lényeg. Jól sikerült a felkészülésünk. Még van egy meccs hátra" – jelentette ki a másodedző.

„A Real Madrid fejlődött az elmúlt évadhoz képest, de vannak dolgok, amelyek nem változtak" – válaszolta Karanka arra a kérdésre, hogy a játékvezetők továbbra sem kedveznek-e a Real Madridnak.

Cristiano Ronaldo nyíltabban beszélt: a portugál klasszis szerint a játékvezetőnek büntetőt kellett volna ítélnie, amikor a 83. percben elesett Víctor Valdés kezében a tizenhatoson belül.

„Büntető volt. Biztos vagyok benne, hogy Barcelonában nyerni tudunk, támadni fogunk" – mondta Ronaldo, akivel a másik érintett, nem értett egyet: Valdés szerint nem szabálytalankodott.

Josep Guardiola elégedett volt a 2–2-es eredménnyel: a Barcelona vezetőedzője szerint a Real Madrid kiválóan játszott, de a gránátvörös-kékek számára nagyszerű ez az eredmény annak tudatában, hogy le vannak maradva a felkészülésben a fővárosiakhoz képest.

KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A TALÁLKOZÓ KÉPEIBŐL ÖSSZEÁLLÍTOTT KÉPGALÉRIÁT! (FOTÓK: REUTERS)
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A TALÁLKOZÓ KÉPEIBŐL ÖSSZEÁLLÍTOTT KÉPGALÉRIÁT! (FOTÓK: REUTERS)

„Ez a meccs jó példa volt arra, hogy képesek vagyunk kezelni a fáradtságot. Hőstettet hajtottunk végre. Nem vártam, hogy a játékosaim ennyit kibírnak. A fáradtságról még csak beszélni sem szabad. A Real Madridnak több helyzete volt, mint nekünk. Nem tudom, hogy szerencsésebbek voltunk-e. Remélem, hogy a Camp Nou közönségétől hasonló biztatást kapunk majd, mint most a Real Madrid a Bernabéuban" – mondta Guardiola.

„A labdarúgásban nincsen két ugyanolyan mérkőzés, főleg nem egy év távlatában. Talán a Real Madrid játékosai már jobban ismerik egymást, mint korábban. Fantasztikusan játszott az ellenfelünk. Le vagyunk maradva hozzájuk képest a felkészülésben. Az alapozást számos tartalékjátékossal csináltuk végig, és ennek fényében nagyon elégedettek vagyunk az elért eredménnyel. Veszélyes meccs volt, de jól teljesítettünk" – tette hozzá a szakember, aki nem volt elégedett a labdával.

„A Madrid játéka megnehezítette a számunkra, hogy sokat birtokoljuk a labdát. Ezzel a labdával sem könnyű játszani: félig olyan, mint egy strandlabda, furcsa dolgokat csinál, ha a kapura tart egy lövés, az szinte biztosan gól. A kevesebb labdabirtoklásunk a Real Madrid jó játéka miatt volt. Nem volt könnyű dolgunk" – mondta Guardiola.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

EMLÉKEZTETŐ
SPANYOL SZUPERKUPA, ELSŐ MÉRKŐZÉS
REAL MADRID–BARCELONA 2–2 (1–2)
Madrid, Bernabéu-stadion, 75 000 néző. Vezette: Fernando Teixeira Vitienes
Real Madrid: Casillas – Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo – Xabi Alonso, Khedira (Callejón, 57.) – Di María (Coentrao, 53.), Özil, C. Ronaldo – Benzema (Higuaín, 80.)
Barcelona: Valdés – Dani Alves, Mascherano, Abidal, Adriano (Piqué, 60.) – S. Keita, Thiago Alcántara (Xavi, 57.), Iniesta – Alexis Sánchez, Messi, Villa (Pedro, 73.)
G: Özil (13.), Xabi Alonso (54.), ill. Villa (36.), Messi (45.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik