Zidane tovább élvezheti Florentino Pérez bizalmát (Fotó: AFP)

 

A fővárosi együttes vezetősége korábban állítólag fontolóra vette a francia szakemberrel kötött szerződés idő előtti felmondását, ha a királyi gárda sikertelen idényt zár, most azonban a madridi futballvezérkar úgy döntött, hogy semmiképpen sem szünteti meg a 2022 júniusáig érvényes megállapodást Zidane-nal.

Az egykori kitűnő játékosból lett trénert első ízben 2016 januárjában nevezték ki a Real vezetőedzőjének és e poszton 2018 májusáig dolgozott, majd távozott, de egy évvel később megint visszaült a „blancók” kispadjára. Irányításával az első közös években a Real Madrid háromszor egymás után megnyerte a Bajnokok Ligáját.

A fővárosi elitalakulat jelenleg a – koronavírus-járvány miatt felfüggesztett – bajnokságban a 2. helyet foglalja el 27 fordulóban szerzett 56 pontjával, két ponttal lemaradva a listavezető és címvédő FC Barcelonától. A spanyol Király-kupából a negyeddöntőben kiesett. A most szintén szünetelő Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntő első mérkőzésén hazai pályán 2–1-re kikapott az angol Manchester Citytől.