Ramos ismeri már annyi ideje Ronaldót, hogy nem lepődik meg a viselkedésén (Fotó: AFP)

Nem éppen a legszebb napjait éli mostanság a Real Madrid, hiszen 11 forduló után már nyolc pont a lemaradása a listavezető Barcelonához képest. A blancók helyzetén az sem segít, hogy Cristiano Ronaldo mostanában nehezen találja a góllövő cipőjét. A portugál klasszis mellesleg sok kritikát kapott azért, hogy közel sem fejezi ki az örömét annyira, ha csapattársai találnak be az ellenfél kapujába, mintha ő maga lenne eredményes.

Csapattársa, Sergio Ramos szerint ez valóban zavaró tud lenni, de már hozzászoktak ahhoz, hogy Ronaldo leginkább a saját góljainak örül.

„Ha választanom kellene, hogy zavar-e a dolog, azt mondanám, hogy igen – vallotta be a Real csapatkapitánya. – Végső soron ez nem segít a csapattársai érdekeinek. Nyilván megvan erről mindenkinek a saját véleménye, egyeseket jobban megérint, mint másokat, de emiatt nem állunk másképp Crishez. Mindig ilyen volt, szóval nem meglepő, hogy ha nyerünk is három nullára, csalódottnak tűnik, mert ő nem rúgott gólt."

Ramost viszont nem különösebben foglalkoztatja Ronaldo reakciója mások találatára, hiszen neki az sem számít, melyik csapattársa szerzett éppen gólt.

„Lehet, hogy nem ez a legjobb módja a dolgok rendezésének, és vannak, akik nem szeretik az ilyen mozdulatait, de őszintén szólva engem személy szerint nem érdekel, hogy Cris, Isco, Keylor lövi-e a gólt, vagy Kiko Casilla jön ki a kapuból, és ő fejeli be a labdát. Annyira elégedett vagyok minden gólunkkal, mintha én magam szereztem volna" – árulta el a spanyol.

„Nyilván Cris helyzete más, mert ő az Aranycipőért, az Aranylabdáért és más egyéni díjakért játszik, amelyekre hatással vannak a góljai, de mindezt nem lehet felróni neki, hiszen nagyon sokat tesz a csapatért, ezért pedig nehezen lehetsz mérges rá az ilyen reakciója miatt."