Itt még nagy volt a barátság, ma már nincs egy véleményen a belga kapus és az argentin tréner (Fotó: AFP, archív)

 

Az Atlético trénere nemrégiben az Aranylabdával díjazott Luka Modricot kritizálta, véleménye szerint nem neki, hanem vagy Antoine Griezmann-nak, vagy Raphaël Varane-nak kellett volna a díjat megnyernie. A Real Madrid belga kapusa szerint Simeone ezzel a mondatával csak népszerűbb próbált lenni az Atlético-szurkolók körében.

„Simeone csak azért kritizálja a Real Madridot, hogy népszerű legyen a saját szurkolói körében. Mindig támadja a Realt, csak azért, mert az a legjobb csapat a világon. De mindenkinek a véleményét tiszteletben tartom. Amikor ennyit harcolsz a világ legjobb csapata ellen, olyan dolgokat mondasz, amivel népszerűséget szerzel magadnak a saját szurkolóid körében.”

Courtois és az argentin szakember korábban három évig dolgozott együtt az Atléticónál. A madridi csapat ebben az időszakban szinte mindent megnyert. Elhódította a bajnokságot, a Király-kupát, az UEFA Szuperkupát, valamint az Európa-ligát is. A 2013–2014-es szezonban viszont nem sikerült a városi rivális Real Madridot legyőznie a Bajnokok Ligája döntőjében.