Real: Maradni akarok, imádom ezt a klubot – C. Ronaldo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.27. 09:43
null
Cristiano Ronaldo a kemény munkában hisz (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo – egyéni és klubszinten is – gyakorlatilag mindent megnyert a 2016–2017-es szezonban, a mostaniban viszont sem ő, sem pedig a Real Madrid nem tud a várakozásoknak megfelelően teljesíteni. A portugál klasszis erről, a céljairól, a jövőjéről, valamint az Aranylabdáról is beszélt legutóbbi interjújában.

 

A madridi együttes kiütéses győzelmet aratott hazai pályán a Deportivo La Coruna felett a La Liga előző fordulójában, azonban a találkozót két góllal és felszakadt arcbőrrel záró Cristiano Ronaldo ápolásra szorult, miután egyik találatánál fejbe rúgták. A királyi gárda világklasszisa most elárulta, szerencsére szépen gyógyul a seb.

„Ez benne van a játékban, néha a lábad sérül meg, máskor a hátad, ezúttal a szemem került sorra. Ott és akkor kizárólag a gólszerzésre koncentráltam, nem hittem volna, hogy megrúgnak, de ez hozzátartozik a futballhoz. Most már jobban érzem magam, boldog és ugyanolyan jóképű vagyok, mint eddig, és a látásom sem romlott, így nincs probléma” – idézi Ronaldót az As.

A 32 esztendős támadó klubjához hasonlóan a mostani idényben nem tud úgy teljesíteni, mint az elmúlt években, a bajnokságban mindössze 15 meccsen mindössze hat gólt szerzett, így a rövid távú célok között a formajavulás szerepel az első helyen.

„Úgy kell felkészítenem magamat, hogy az elitben tudjak maradni. Számomra a kor nem fontos tényező, az viszont lényeges, hogy testileg és szellemileg is megfelelő állapotban legyek, és ezért mindent megteszek. Az elmúlt két esztendőt nyugodtan nevezhetjük pályafutásom legsikeresebb időszakának, örülök is neki, de még tovább szeretném folytatni. Keményen dolgozom, élvezem a munkát a társaimmal, további trófeákat szeretnék nyerni. Röviden, készen állok az előttem álló évekre.”

„Az előző szezon hihetetlen volt, ugyanakkor minden tekintetben a csúcs is. A mostanit nem kezdtük jól, a bajnokságban nem szerepelünk valami fényesen, a kupából kiestünk. Nem vagyunk boldogok és elégedettek sem, de a labdarúgás folyton változik, így most azon kell dolgoznunk, hogy motiváltak maradjunk, mert még van esélyünk megnyerni a Bajnokok Ligáját – utána pedig kezdődik a világbajnokság! Ami a Realt illeti, csalódottak vagyunk, nem értük még el a kívánt szintet, de bízom benne, hogy a helyzet javulni fog, ezt azonban csak kemény munkával érhetjük el.”

Ronaldo 2017-ben az ötödik Aranylabdáját nyerte meg, ezzel beérte az eddigi rekorder Lionel Messit. A portugál ezzel kapcsolatban elárulta, büszke arra, hogy az utóbbi évtizedben kettejük rivalizálása határozta meg az illusztris díjat.

„Sohasem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő. Hogy őszinte legyek, korábban nem gondoltam volna, hogy egyáltalán egy vagy két Aranylabdát nyerek, nemhogy ötöt, így akkor is büszke leszek magamra, ha a 2017-es volt az utolsó. Természetesen a céljaim között szerepel, hogy minél több egyéni elismerést is bezsebeljek, de nem vagyok az Aranylabda megszállottja. Azt viszont jó dolognak tartom, hogy az elmúlt években olyan nagyszerű játékossal osztoztunk közösen a díjon, mint Messi.”

Ami a jövőt illeti, az elmúlt hetekben, hónapokban egyre több helyen lehet olvasni, hogy Ronaldo nem érzi jól magát a Real Madridnál, és távozna a klubtól. Szóba hozták többek között korábbi csapatával, a Manchester Uniteddel, de a Paris Saint-Germaint is egyre többször emlegetik következő lehetséges együtteseként. A klasszis támadó erre reagálva elmondta, egyelőre nem tervezi a váltást.

„Persze, hogy szeretek itt élni, 2009 óta vagyok Spanyolországban, imádom a környezetet és az embereket. Közel vagyok Portugáliához, és autóval egyszerű az átjárás. A jövőm? Természetesen maradni akarok, imádom ezt a klubot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik