Real Madrid: Zidane már több trófeát nyert, mint játékosként

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.17. 09:39
Nagyot fordult a világ, amióta 2016 januárjában Zinédine Zidane átvette az irányítást Rafa Beníteztől a Real Madrid kispadján. A 45 esztendős francia tréner bő másfél év (19 hónap) alatt hét trófeával gyarapította a királyi gárda gyűjteményét – ez eggyel több, mint amennyit Zidane játékosként a magasba emelhetett a Madrid színeiben 2001 és 2006 között.

A szerda esti, FC Barcelona elleni volt Zidane 90. tétmérkőzése a Real Madrid kispadján. A fővárosi csapat ebből 69-szer diadalmaskodott, s csupán hétszer kapott ki – azaz, Zidane-nak annyi veresége van vezetőedzőként, ahány serleget megnyert a Reallal.A szerda esti, FC Barcelona elleni volt Zidane 90. tétmérkőzése a Real Madrid kispadján. A fővárosi csapat ebből 69-szer diadalmaskodott, s csupán hétszer kapott ki – azaz, Zidane-nak annyi veresége van vezetőedzőként, ahány serleget megnyert a Reallal.

Egy elképesztő adat Zidane Real Madridjáról (Kép: NSO)
Egy elképesztő adat Zidane Real Madridjáról (Kép: NSO)

Amikor Zidane még futballistaként halmozta a sikereket, 2001 nyarán a Juventusból szerződött a Real Madridba, s röpke öt év alatt hat aranyérmet szerzett: egy-egy bajnoki cím, Bajnokok Ligája-elsőség, európai Szuperkupa-győzelem és Interkontinentális Kupa mellé két Spanyol Szuperkupa-diadal volt Zizou mérlege a királyiakkal. Azaz vezetőedzőként mindössze 19 hónap alatt felülmúlta Madrid-játékosként elért sikereit.

Zidane ezzel együtt beérte egykori mesterét, Vicente del Bosquét, aki 1999 és 2003 között két La Liga-serleggel és két BL-győzelemmel, valamint egy-egy Spanyol Szuperkupával, európai Szuperkupával és Interkontinentális Kupával lepte meg a „galaktikusok” híveit. A Real Madrid vezetőedzőinek örökrangsorában Zidane holtversenyben a harmadik helyen áll Del Bosquéval, csupán Miguel Munoz (14 trófea) és Luis Molowny (8) előzi meg – egyelőre…

ZINÉDINE ZIDANE TRÓFEÁI A REAL MADRIDDAL
JÁTÉKOSKÉNT (6) VEZETŐEDZŐKÉNT (7)
1 La Liga 1 La Liga
1 Bajnokok Ligája 2 Bajnokok Ligája
2 Spanyol Szuperkupa 1 Spanyol Szuperkupa
1 UEFA Szuperkupa 2 UEFA Szuperkupa
1 Interkontinentális Kupa 1 Klubvilágbajnokság

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik