Real Madrid: Xabi Alonso bajnoki címmel kezdte edzői karrierjét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.28. 15:25
Remekül sikerült Xabi Alonso első idénye edzőként: a korábbi kiváló középpályás bajnoki címre vezette a Real Madrid U13-as csapatát.

A 2017-ben visszavonult Xabi Alonso – aki a Real Sociedad, a Liverpool, a Real Madrid és a Bayern München futballistája is volt – a La Fábricán, a Real Madrid akadémiáján vállalt edzői munkát, méghozzá az U13-as csapatét (Infantil A). A debütálás pazar lett: három fordulóval a bajnokság vége előtt 22 győzelemmel és egy döntetlennel (142–12-es gólkülönbség mellett) bebiztosította bajnoki címét csapata. A házi góllövőlistát a Zaragozában nevelkedett Iker Gil López vezeti 47 találattal, Xabi Alonso együttesében futballozik a Zidane dinasztia legfiatalabb tagja, Elyaz is.

„Ez az első idényem, és csupa jót tudok mondani. A srácok nagyon megérdemlik ezt a bajnoki címet, ők az igazi sztárok. Még csak tizenhárom évesek, de már olyan dolgokra képesek a pályán, mint a felnőttek. Erről szól ez az egész. Tudják, hogyan küzdjenek és szenvedjenek a pályán egymásért. Mindannyian nagyon élvezzük a közös munkát” – mondta Xabi Alonso a Real Madrid honlapján.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik