Real: súlyos a sérülés, Asensio az egész idényre kidőlhet

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.24. 10:34
Mint arról beszámoltunk, a Real Madrid kétgólos hátrányból egyenlített, majd tizenegyesekkel legyőzte az Arsenalt a Nemzetközi Bajnokok Kupájában. A második félidőben Marco Asensio súlyos sérülést szenvedett, sajtóhírek szerint akár kilenc hónapos kihagyás is várhat rá, azaz szinte biztos, hogy a teljes 2019–2020-as szezonban harcképtelen lesz.

Marco Asensiót a második félidőben küldte pályára Zinédine Zidane, és ugyan az 59. percben a spanyol válogatott játékos találatával egyenlített a Real Madrid az Arsenal ellen, a 65. percben már le is kellett cserélni: egy ártalmatlannak tűnő szituációban megsérült a térde, emiatt pedig hordágyon kellett levinni a pályáról.

Az eset után rögtön kórházba szállították, ahol spanyol sajtóhírek szerint megállapították, hogy elszakadt a keresztszalagja, így akár kilenc hónapos kihagyás is várhat rá – azaz könnyen megeshet, hogy a teljes 2019–2020-as idényt ki kell hagynia a 23 éves labdarúgónak.

RMadridHome on Twitter

CADENA SER: Marco Asensio has left the stadium in an ambulance. There is still no official medical report on his injury. #AnimoAsensio



A Real Madrid szerda délután hivatalosan is megerősítette a keresztszalag-szakadás tényét. A madridi klub közleménye szerint Asensiót a következő napokban megműtik.

Real Madrid C.F. on Twitter

Parte médico de Asensio. #RealMadrid



NEMZETKÖZI BAJNOKOK KUPÁJA (ICC)
REAL MADRID (spanyol)–ARSENAL (angol) 2–2 (0–2) – 11-esekkel 3–2

Washington D. C.,FedExField.Vezette:Ford (amerikai)
Real Madrid:K. Navas (Courtois, a szünetben) – Carvajal (Odriozola, a szünetben), Nacho, S. Ramos (De la Fuente, 65.), F. Mendy (Marcelo, a szünetben) – L. Vázquez (Isco, a szünetben), Modric (Seoane, 65.), Kroos (Fidalgo, 65.), E. Hazard (Bale, a szünetben) – Jovics (Varane, 16.), Benzema (Asensio, a szünetben, Vinícius, 65.)
Arsenal:D. Martínez – Jenkinson, Chambers, Papasztatopulosz, Kolasinac – Willock (Monreal, a szünetben), Xhaka – Mhitarjan (Nelson, 75.), Özil (Saka, 74.), Aubameyang (Burton, 75.) – Lacazette (Nketiah, 74.)
G.:Bale (56.), Asensio (59.), ill. Lacazette (10. – 11-esből), Aubameyang (24.)
Kiállítva:Nacho (9.), ill. Papasztatopulosz (40.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik