Mint ismert, az 52 esztendős szakembert  október végén menesztette Florentino Pérez elnök – Lopetegui a nyáron viharos körülmények között írt alá a Real Madridhoz, miután néhány nappal a világbajnokság kezdete előtt hagyta ott a spanyol válogatottat a királyi gárda kedvéért. A tréner regnálása kevesebb mint négy hónapig tartott a madridiaknál.

EGY MENESZTÉS ÉS UTÓÉLETE
5–1! Suárez-triplával ütötte ki a Barcelona a Realt az el Clásicón 
Real Madrid: Lopeteguit kirúgták, Solari az ideiglenes edző
A hiúság vására – Malonyai Péter jegyzete
Újabb jelölt mondott nemet; Solari végleges megoldás lehet 
FFT: íme, a hét legesélyesebb jelölt a Real Madrid kispadjára 
Lopetegui a bűnbak, de Pérez is felelős a Real-kínokért

Most Dani Carvajal, a blancók védője elmondta, nagyon sajnálja, hogy Lopeteguinak mennie kellett, hozzátéve, neki sosem volt még hozzá fogható edzője.

„Ő a legjobb vezetőedző, akivel valaha dolgoztam – idézi a 26 éves Carvajal szavait a TVE. – Sajnos velünk nem volt szerencséje. A nézet, ahogy látja ezt a sportot, a stílusa, ahogy irányítja a csapatot, és a viselkedése a játékosaival viszont mind különleges, én nagyon osztom ezt a gondolkozásmódot.”

„Nekem megvan a véleményem és az elképzelésem ezekről a dolgokról, már akkor is így gondoltam, mielőtt Lopeteguit kinevezték a Real Madridhoz, s azt követően is ugyanígy látom majd, hogy ő nincs velünk.”