Real Madrid: Ramos közölte, ingyen akar Kínába menni… – Pérez

Vágólapra másolva!
2019.05.28. 10:28
Részletes és meglepően őszinte interjút adott a spanyol Onda Cera rádióadónak Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, aki többek közt Cristiano Ronaldo távozásáról, Sergio Ramos ajánlatáról és a legutóbbi gyenge idényről is szót ejtett.

„Cristiano Ronaldo a legjobb futballista, akit valaha szerződtettem. A helyzet nagyon egyszerű volt, a Bajnokok Ligája döntője után közölte, új kihívásra vágyik. Soha, semmilyen problémám nem volt vele, sem a pénz miatt, sem más miatt, a kapcsolatunk a mai napig remek. Úgy gondolom, az átigazolásával végül mindenki jól járt, a Juventus is, ő is, és mi is” – kezdte az interjút Pérez.Soha, semmilyen problémám nem volt vele, sem a pénz miatt, sem más miatt, a kapcsolatunk a mai napig remek. Úgy gondolom, az átigazolásával végül mindenki jól járt, a Juventus is, ő is, és mi is” – kezdte az interjút Pérez.

„Az utolsó BL-győzelem után egyszerűen elfáradt mindenki. A játékosok és az edző is. Zidane azért távozott, mert pihenni akart. Aki ismeri őt, tudja, ha valamit a fejébe vesz, soha, senki nem tudja lebeszélni róla. A kapcsolata a klubbal azonban egy pillanatig sem romlott meg, akkor is imádta a Real Madridot, amikor távozott, és ez azóta sem változott” – mondta a franciáról a madridiak első embere.

Pérez szerint Zidane elfáradt, ezért távozott (Fotó: AFP)
Pérez szerint Zidane elfáradt, ezért távozott (Fotó: AFP)

„Nem gondolom, hogy az edző jelentette volna a problémát ebben az idényben, vagy az, hogy nem tudtuk megfelelően pótolni Cristianót. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy a játékosaink fejben teljesen elfáradtak. A Di Stéfano-éra óta nem nyert ennyi mindent a klub ilyen rövid idő alatt, így az elvárások is olyan elképesztően magas szintre emelkedtek, aminek már képtelenek voltak a fiúk megfelelni. A legnagyobb feladatunk most az, hogy ezen a nehéz időszakon átlendítsük őket!” – indokolt a Real Madrid elnöke.

A legnagyobb meglepetést az interjú alatt az jelentette, hogy Pérez elismerte, Sergio Ramos valóban közölte vele, távozna egy kínai csapathoz.

„Ramos egyik nap bekopogott az irodám ajtaján, és közölte, kapott egy anyagilag finoman szólva előnyös ajánlatot Kínából, és szeretné, ha elengednénk. A problémát az jelentette, hogy a kínaiak nem tudnának nekünk egy eurót sem fizetni, mert ott van erre valami furcsa szabály, nem tudom, mi az pontosan. Ezt figyelembe véve közöltem Ramosszal, ő sem gondolhatja komolyan, hogy a kapitányunkat csak úgy, ingyen elengedjük. De őszinte leszek, nem nagyon van olyan ajánlat, amelyért cserébe elengedném Ramost. Ha valaki szeretné átigazolni, ki kell fizetnie a kivásárlási árát” – tette hozzá Pérez.

Sergio Ramos Kínába akart menni, gyorsan megvétózta Pérez (Fotó: AFP)
Sergio Ramos Kínába akart menni, gyorsan megvétózta Pérez (Fotó: AFP)

Sergio Ramos kivásárlási ára jelenleg egyébként 800 millió euró…

A blancók elnöke a lehetséges igazolásokról is beszélt, kitérve például Eden Hazard-ra is.

„Július elsején ülök össze Zidane-nal, és akkor kezdünk el beszélni az átigazolásokról. Mbappéval és Neymarral sosem tárgyaltam, ahogy Griezmann-nal sem. Eden Hazard szerződtetése évek óta tervben van, remélem, az idén végre sikerül ennek a történetnek a végére érni, és Hazard a Real Madrid játékosa lesz” – mondta Pérez, aki végül a kölcsönszerződésekről és az eladásokról beszélt.

„James Rodríguezt nem fogjuk visszahozni csak azért, hogy drágábban eladjuk, mert emberkereskedelemmel nem foglalkozunk… Keylor Navastól semmi okom nem volt elbúcsúzni, mivel szerződés köti őt a klubhoz. Martin Ödegaardról eszünk ágában sincs lemondani, még mindig csak húszéves, és most például a holland bajnokság egyik legjobbja volt. A Real Madrid sztárja lesz két-három éven belül, ebben biztos vagyok! Gareth Bale jelenleg nyaralását tölti, vele kapcsolatban csak annyit mondhatok, még egyetlen ajánlat sem érkezett egyik játékosunkért sem!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik