Real Madrid: Ramos bemutatót tartott védekezésből – videó

Vágólapra másolva!
2019.04.12. 14:29
Sergio Ramos, a Real Madrid labdarúgócsapatának kapitánya a klub Twitter-csatornájára feltöltött rövid videóban tartott előadást a védekezés szépségeiről.

A spanyol középhátvéd egyperces videóban beszél arról, hogyan is kell egy védőnek viselkednie a pályán.

„A legfontosabb az egy az egy elleni védekezésben, hogy mindig koncentrált maradj és ne add fel. Ha ez azt eredményezi, hogy labdát tudsz szerezni, és elindítani egy ellentámadást, ami gólhoz vezet, az még jobb. Az ellenfél mozgásától függ, hogy jobbra vagy balra indulsz. Testcselekkel érheted el, hogy elveszítse az egyensúlyát, így amikor az egyik irányba megy el, te a másik irányba mozogsz” – mondta Ramos.

„Általában az erősebb oldaladon játszol, az én esetemben ez a jobb oldal, de mivel éveken át játszottam a bal szárnyon, ezért ott is megtanultam kiemelkedően futballozni. Védőként a legfontosabb feladatod, hogy mindig az ellenfélre összpontosíts, próbáld olvasni a cseleket, és mindig a labdát figyeld. A labda soha nem csap be, ha ezekre odafigyelsz, ezután már csak a legjobbat kell nyújtanod” – tette hozzá a Real Madrid csapatkapitánya.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik