Real Madrid: Puskás is az As el Clásico-álomtizenegyében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.21. 17:21
Puskás Ferenc is bekerült abba az álomcsapatba, amelyet Tomás Roncero, a madridi As főszerkesztője állított össze a mindenkori El Clásicók Real Madridjaiból.

A szakíró a legnagyobb rangadókon mutatott teljesítményük alapján válogatta össze a labdarúgókat,akik közé a maiakból Sergio Ramos és Cristiano Ronaldo került be, de ott van Iker Casillas, Fernando Hierro, Raúl, Zinédine Zidane, Alfredo Di Stéfano és Puskás is.

Roncero ezt írja a magyar legendáról: „Ágyúdörgés. Így emlegették, ettől rettegtek az ötvenes évek végén és a hatvanas évek nagy részében Barca szurkolói. A legemlékezetesebb a Camp Nouban elért mesterhármasa volt egy 5–1-es Real-győzelem során, illetve amit az 1960–1961-es idény 5–3-as madridi sikere során mutatott. Puskás gyilkos fegyver volt a Real számára, amely egészen az 1966-os búcsújáig kínozta a Barcelonát. Hatalmas Pancho!”

A következő el Clásico szombaton 13 órakor kezdődik Madridban.

Az AS-főszerkesztő Clásico-álomcsapata realosokból
Az AS-főszerkesztő Clásico-álomcsapata realosokból

Alfie Potts Harmer, egy brit független újságíró a mindenkori Barcelonákból állította össze álomcsapatát, melyben ott van a legendás Kubala László is.

A gránátvörös-kékek tizenegye az író szerint így néz ki:

Antoni Ramallets – Carles Puyol, Ronald Koeman, Joan Segarra – Xavi, Andrés Iniesta, Michael Laudrup, Ronaldinho, Johan Cruyff – Lionel Messi, Kubala László.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik