Real Madrid: őszinte szavak a 29 évesen visszavonult hollandtól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.13. 20:24
null
Drenthe az Everton játékosaként 2012-ben (Fotó: AFP)
Huszonkilenc évesen visszavonult, harmincévesen megírta életrajzi könyvét a holland Royston Drenthe, aki a Marcának nyilatkozva elárulta, miért ért véget ilyen korán a pályafutása.

A rotterdami tizenévesen a Feyenoordnál is nevelkedett, s a piros-fehér klubtól kapta meg első profi szerződését2005-ben, 18 évesen.

Két évvel később került a Real Madridhoz, amelynél öt évet töltött, de többször is kölcsönadták, például az Evertonnak. Játszott az Alanyija Vlagyikavkazban, a Readingben és a Kayseri Erciyessporban is, mielőtt az Arab Emírségekbe, az abu-dzabi Baniyasba szerződött. Itt döntött úgy, hogy nem folytatja tovább.

„Évről évre kiábrándultam a labdarúgásból, és ami körülveszi. Rengeteg hazug emberrel találkoztam. Nem voltam boldog, sokkal inkább csalódott. Ez a világ kitaszított magából, rossz dolgok történtek velem, és amikor az Emírségekben játszottam, azt mondtam, elég volt” – mondta Drenthe.

„Többször is előfordult, hogy nem azt kaptam, amit a szerződésben ígértek, de kimagyarázták, hogy ez így jár. Végül nem volt már egy képviselőm sem, én magam intéztem a dolgaimat, de megelégeltem – mondta a 30 éves exfutballista. – Nem mondom, hogy az egész karrierem egy csőd volt, hiszen a Real Madridban játszhattam. Rengetegen álmodnak arról, hogy a világ legjobb klubjához kerülnek, de nem sikerülhet mindenkinek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik