Real Madrid: Nem tudom, mihez kezdek, ha távozom - Mourinho

2012.11.02. 09:48
A Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője, José Mourinho egy spanyol magazinnak adott nyilatkozatában elmondta, nem tudja még, mihez kezd, amikor távozik majd a „királyiaktól", valamint bepillantást engedett az edzői szakma mindennapjaiba.

„Régóta tudom, hogy a fejlődésem érdekében több országban is ki kell próbálnom magam. Utaznom kellett, hogy új kihívásokat állítsak magam elé" – kezdte a portugál szakember.

A spanyol bajnoki címvédő Real Madridot irányító Mourinho májusban a történelem első vezetőedzőjévé vált, aki az angol, az olasz, valamint a spanyol bajnokságban is bajnoki címig vezette csapatát.

„Amikor elkezdtem utazni, Anglia, Olaszország és Spanyolország volt a célom. Ha befejezem a Real Madridnál végzett munkámat, nem tudom, melyik utat fogom választani – folytatta a 49 esztendős Mourinho. – Állandó harcban vagyok önmagammal, igyekszem mindig a legjobbamat nyújtani. Az edzőknek ma már egyre nehezebb dolguk van, nem olyan, mint tíz, húsz vagy harminc évvel ezelőtt. Ez egy fejlődő szakma. Már túlmutat azon, hogy ki kell választani azt a tizenegy játékost, akit pályára küldünk, hiszen a játékosoknak el kell magyarázni a taktikát, vagy a változtatásokat is."

Mourinho szót ejtett arról is, hogyan befolyásolta az életét a labdarúgás, valamint megjegyezte, áldozatokat kellett hoznia, hogy a csúcsra érjen.

„A fiam nem tud úgy iskolába menni, hogy ne ismerjék fel. A feleségem mindig megkér, hogy maradjak az autóban, amíg bemegy a boltba vásárolni. Ez az, ami ezzel a szakmával jár, de én szeretem. A születésemtől fogva kötődöm a labdarúgáshoz. Közeledek az ötvenéves korhoz, ennek a számnak már nagy jelentősége van. Elismernek abban a városban, ahol élek, és ha távozom, fontos, hogy mosollyal az arcomon emlékezzek vissza az itt eltöltött időre" – fejtette ki Mourinho.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek