Real: Mourinhónál csak Del Bosque húzta tovább Pérez alatt

Vágólapra másolva!
2013.05.20. 21:11
Florentino Pérez, a Real Madrid labdarúgócsapatának elnöke sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy José Mourinho vezetőedző a szezon végén távozik az együttes éléről. A Marca összeállítása szerint Mourinho a két Pérez-éra második leghosszabb ideig alkalmazott vezetőedzője.

A legtovább épp az első edző, Vicente Del Bosque – a jelenlegi spanyol szövetségi kapitány – bírta Pérez alatt: ő 1031 napra kapott lehetőséget a Real első emberétől, mielőtt 2003-ban – két Bajnokok Ligája-győzelem és hét nagy trófea után – nem hosszabbítottak vele szerződést. A Mourinho-időszak 1007 napot számlál Madridban.

A Marca már biztosra veszi Carlo Ancelotti (PSG) érkezését, ebben az esetben Fabio Capello után ő lehet a 111 éves klub történetének második olasz edzője, összességében a 47., Pérez alatt pedig a kilencedik. Del Bosque és Mourinho között Carlos Queiroz, José Antonio Camacho, Mariano García Remón, Vanderlei Luxemburgo, Juan Ramón López Caro és Manuel Pellegrini irányíthatta még Pérez alatt a csapatot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik