Real Madrid: megvan a kiszemelt Courtois helyére?

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2019.10.23. 14:18
null
Courtois teljesítményével nem elégedettek Madridban (Fotó: AFP)
Bár a keddi, Galatasaray elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen ezúttal nagyszerűen védte a Real Madrid kapuját Thibaut Courtois, nincsenek vele megelégedve a királyi gárdánál. A spanyol As már azt is tudni véli, hogy kit igazolnának a helyére nyáron.

 

A madridi lap szerint Florentino Pérezék első számú kiszemeltje az Athletic Bilbao játékosa, a 22 esztendős Unai Simón. A korosztályos spanyol válogatott kapus nyolc bajnokin lépett pályára eddig, melyeken összesen négyszer zörgették meg a hálóját, és ugyanennyiszer gólt sem kapott.

A piaci értékét jelenleg hatmillió euróra becsli a Transfermarkt, ám a Bilbao egyelőre nem szeretne megválni tőle, így ha a Real Madrid valóban szeretné megszerezni Simónt jövő nyáron, akkor ki kell fizetnie érte az 50 millió eurós kivásárlási árát.

A madridiak keretében Courtois mögött ott van a nyáron a PSG-től megszerzett Alphonse Areola is, ám a világbajnok francia kapus kölcsönszerződése csak az idény végéig szól, vételi opció nélkül. Ennek ellenére tehetséges fiatalja is van a klubnak, méghozzá a Golden Boy 2019-es díjára is jelölt Andrij Lunyin. A 20 éves játékos jelenleg a Valladolidnál szerepel kölcsönben.

A 67-szeres belga válogatott kapus 2018 nyarán 55 millió euró ellenében került a Chelsea-től a Real Madridhoz, de eddig finoman szólva sem váltja be a hozzáfűzött reményeket. A Galatasaray elleni találkozó előtt még több kapott gól állt a neve mellett az idei szezonban, mint védés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik