Real: megszerezték Jovicsot a Frankfurttól – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.04. 13:33
null
Luka Jovics a Real Madridnál folytatja (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli Eintracht Frankfurt hivatalos honlapján jelentette be, hogy Luka Jovics a Real Madridhoz szerződött. A szerb támadó hat évre írt alá a spanyol csapathoz.

 

Luka Jovics remek idényt futott, 48 tétmérkőzésen 27 gólt és hét gólpasszt jegyzett az Eintracht színeiben. Ősszel a Fortuna Düsseldorf ellen mesterötöst jegyzett – mindezzel pedig több európai élcsapat figyelmét is felkeltette. Az Eintracht Frankfurt áprilisban jelentette be, hogy élt opciós jogával, és kölcsön után végleg megszerezte a Benficától a szerb támadót (a hírek szerint 7 millió euróért), aki 2025 nyaráig írt alá.

A találgatások a jövőjével kapcsolatban azonban nem hagytak alá, a Bayern München, a Real Madrid és a Barcelona érdeklődéséről is lehetett hallani. Végül a spanyol fővárosi csapat lett a befutó: Jovics hat évre aláírt a Realhoz. A vételárat nem hozták nyilvánosságra, a Marca szerint 60 millió euróban állapodtak meg a felek – a Frankfurt így 53 milliós haszonnal értékesítette 21 éves csatárát.

„Szakmailag nagy veszteség számunkra Luka távozása. A robbanékonysága és gólerőssége Európa-szerte ismertté tette, az elmúlt két évben nem csak a góljaival profitáltunk. Ugyanakkor egyértelmű volt számunkra, hogy egy pénzügyi fájdalomküszöböt át kell lépnünk. A Frankfurtnak ez egy jó és nagyon fontos transzfer. Sok sikert kívánunk Lukának a jövőben. Minden adottsága megvan hozzá, hogy nagyszerű karriert fusson be” – mondta Fredi Bobic, az Eintracht sportigazgatója.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik