Real Madrid: még mindig Solari és Conte a legnagyobb esélyes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.30. 13:34
null
Solari még nem tudja, meddig szól a madridi megbízatása (Fotó: AFP)
Miután Julen Lopeteguit elküldte, Santiago Solarit pedig kinevezte ideiglenes megbízatással a Real Madrid vezetősége, már csak arra keresik a választ, vajon az argentin szakembert véglegesíthetik a poszton vagy találnak a helyére egy nagyobb nevet.

 

Az biztos, hogy Florentino Pérez elnöki tevékenysége (2000. július 16.–2006. február 27.; 2009. június 1-től) során Lopetegui volt a legrövidebb ideig, mindössze 139 napig a Real Madrid trénere. Mindössze 14 mérkőzést (ebből tíz bajnokit) kapott, hat győzelem és két döntetlen mellett csapata hat vereséget szenvedett el.

A szurkolókat és az újságírókat természetesen az érdekli leginkább, hogy Solari munkája mennyire lesz átmeneti, azaz hosszabb távon számít rá a szakvezetés vagy kinevez majd a helyére egy nevesebb edzőt.

SOLARI VAGY CONTE?

Az igaz, hogy Zinédine Zidane is hasonló utat járt be, a klub egykori ikonjából a Castilla edzője lett, majd onnan előrelépve átvette a Real Madrid irányítását. De az meglepetés lenne, ha Solarit hosszabb távon megbíznák ezzel a feladattal: a BBC szerint vezetőedzői tapasztalat híján nem maradhat egyelőre a Real Madrid menedzsere.

Hogy ki lehet a befutó? Sokáig úgy tűnt, hogy Antonio Conte lesz, de hétfőn a Marca azt írta, a tárgyalások megfeneklettek, miután az olasz szabad kezet, egy új csatárt és egy új középső védőt kért, az öltöző azonban Sergio Ramos vezetésével összezárt, a patthelyzet pedig állítólag nem Conténak kedvez.

Ettől függetlenül a Conte-opció még áll, kérdés, Pérez bevállal-e egy konfliktust a csapat kulcsembereivel, és kinevez egy autoriter edzőt vagy inkább tiszteletben tartja az egyenlőséget, és egy Zidane-hoz hasonló vezetőt keres.

MARTÍNEZ VAGY MOURINHO?

A klub egykori játékosa és sportigazgatója, Jorge Valdano a belga válogatottat irányító Roberto Martínezt nevezte ideális jelöltnek, de az sem elképzelhetetlen, hogy Pérez kivár, hátha José Mourinho felszabadul, és akkor a Manchester United jelenlegi menedzserét visszahívja ahhoz a klubhoz, amellyel 2010 és 2013 között már nyert egy bajnokságot és egy Király-kupát.

A brit fogadóirodáknál Solari maradására a legnagyobb esély (4/6), őt Conte (10/3), Mauricio Pochettino (10/3), Arsene Wenger (8/1), Roberto Martínez (8/1), Guti (25/1) és Mourinho (40/1) követi. Aki bízik a meglepetésben, az tehet Albert Celades, Louis van Gaal, Didier Deschamps, Zinédine Zidane vagy Xabi Alonso esetleges szerepvállalására, míg a nagyobb kockázatra is hajlandók olyan neveket is találnak, mint Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Gareth Southgate vagy Neil Warnock.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik