Olmo vasárnap másodjára ölthette magára a spanyol válogatott mezét (Fotó: AFP)

 

Dani Olmo tavaly nyáron még a Dinamo Zagreb játékosaként szerzett két gólt a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körében a Ferencváros elleni párharcban. 2019 augusztusában arról szóltak a hírek, hogy a Manchester United kész 20 millió euró feletti ajánlatot tenni a horvátok spanyol tehetségéért, ám az üzletből végül nem lett semmi.

A 22 éves támadó középpályás tavaly nyáron még maradt Zágrábban, de télen bejelentkezett érte az RB Leipzig, amely 21 millió euró ellenében leigazolta őt. Lipcsében Julian Nagelsmann vezetőedző szépen lassan építette be a kezdőcsapatba Olmót, aki csereemberből kulcsjátékossá vált a Bajnokok Ligája-elődöntős német együttesben.

A Bild szerint azonban máris válthat, ugyanis a Real Madrid 40 millió eurós ajánlatot készül tenni érte. Az üzlet már csak azért is pikáns lenne, mert Olmo a La Masia növendéke, vagyis a Barcelona utánpótlás-akadémiáján nevelkedett. A német lap hírét követően a spanyol játékos ügynöke is megszólalt a pletykával kapcsolatban.

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom ezeket a híreket. Ki tudja, hogy mit hoznak a következő napok? Annyit azért fontos leszögezni, hogy Dani Olmo boldog Lipcsében” – fogalmazott sejtelmesen Andy Bara, a 22 éves játékos horvát ügynöke.