Real Madrid: Julen Lopetegui az új vezetőedző – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.12. 17:11
null
Talán még Julen Lopeteguit is meglepte a Real Madrid megkeresése (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui lett a Real Madrid új vezetőedzője – jelentette be a királyi klub a hivatalos honlapján. A szakember a világbajnokság után távozik a spanyol szövetség alkalmazásából, a királyiakhoz három évre írt alá.

A spanyol sportsajtó Mauricio Pochettinót, Arsene Wengert, Antonio Contét és Gutit tartotta a legfőbb esélyesnek a Real Madrid vezetőedzői posztjára Zinédine Zidane távozása után, a királyi klub vezetősége azonban váratlant húzott, és a spanyol válogatott jelenlegi szövetségi kapitányára, Julen Lopeteguire bízta a csapat irányítását.

A nemzeti együttest 2016 óta irányító szakvezető kinevezése nemcsak ezért meglepő, hanem azért is, mert három héttel ezelőtt, május 22-én 2020-ig meghosszabbította a szerződését a spanyol szövetséggel. A helyzet azonban változott, Lopetegui a világbajnokság után távozik a szövetségi kapitányi posztról, és a következő három évben a Real Madrid vezetőedzője lesz.

Az 51 éves baszk tréner futballistaként 1988 és 1991 között a Real Madrid, míg 1994-től 1997-ig a Barcelona alkalmazásában állt. Vezetőedzői karrierjét 2008-ban a Real Madrid Castilla irányításával kezdte meg, amelynél Szalai Ádám is a játékosa volt. Utána a spanyol U19-es (2012) és az U21-es (2013) válogatottat is Európa-bajnoki címig vezette, majd 2014-ben a Porto vezetőedzője lett, de a gyenge eredmények miatt 2016 januárjában elbocsátották.

A spanyol felnőttválogatottnál a franciaországi Eb után állt munkába, a nemzeti együttest kivezette az idei vb-re, sőt szövetségi kapitányként még veretlen (20 meccsen 14 győzelem és 6 döntetlen a mérlege).

2018 júliusában pedig egy új fejezet, pályafutása eddigi legnagyobb kihívása kezdődik meg az életében.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik