Házon belülről érkezhet Zidane utódja (Fotó: AFP)

 

Ebben az idényben kissé megtört a királyiak lendülete: a kupából kiestek, a bajnoki címvédésre minimális esély maradt, s bár újabb BL-győzelemmel még menthető lenne a szezon, ám ha ez sem jön össze, akkor elképzelhető, hogy a korábbi sikerek ellenére a vezetőség megköszöni a negyvenöt éves vezetőedző munkáját.

Ön szerint ki lenne a leginkább alkalmas a Real Madrid irányítására?

Nem is kérdés: maradjon Zidane!   (6234)
Zidane elfáradt, Guti rutintalan, csakis Löw.   (2051)
Jöjjön Guti, lássuk mit tud!   (1289)
Összes szavazat: 9574
Szavazás kezdete: 2018. 02. 23
 

Ebben az esetben pedig spanyol lapértesülések szerint Guti veheti át a stafétát... A klub saját nevelésű futballistája 1995–2010-ig, tizenöt éven át játszott a Real Madridban, 2013 óta az U19-es csapatot irányítja, és bevallása szerint nem riadna vissza, ha bedobnák a mély vízbe.

„Készen állok arra, hogy átvegyem a nagycsapat irányítását – idézte a Mundo Deportivo Gutit. – Ki ne szeretne a Real Madrid vezetőedzője lenni? Viszont minden tiszteletem Zidane-é, csak ő dönthet a jövőjével kapcsolatban."

Mellesleg nemrég Zidane is azt mondta, hogy adott esetben a klubot remekül ismerő Guti alkalmas lenne a feladatra. Ne feledjük azonban, hogy korábbi spanyol sajtóhírek szerint Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya lehet az első számú utódjelölt. És persze az sem kizárt, hogy végül mégsem lesz váltás a kispadon.