Real Madrid: a nápolyi elnök engedélyt adott az átigazolásra?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.12.03. 17:50
null
Cavani (balra) és Koulibaly: jövőre egymás ellen a madridi derbin is? (Fotó: AFP)
Egyik madridi gigásznak sem megy igazán mostanában, az Atlético Madridnál egy karmester és egy vérbeli befejező csatár, a Real Madridnál meglepő módon egy támadó középpályás és egy középső védő a kiszemelt.

 

A Barcelona elleni rangadón is kiviláglott, nincs igazi befejező csatára az Atlético Madridnak, ezt Diego Simeone az As szerint januárban Edinson Cavani megvételével akarja orvosolni. A sérült Diego Costa csak februárban kezdheti el az edzéseket, Cavani szerződése pedig a jövő nyáron lejár, ez is a váltás mellett szól. A nemsokára krisztusi korba lépő Cavanival korábban már tárgyalt az Inter Miami, de a támadó kijelentette, hogy mindenképpen Európában szeretne maradni.

Jelölt még az Atléticónál a milanos Krzysztof Piatek, aki kölcsönbe érkezhetne Madridba Zlatan Ibrahimovic leigazolása miatt, és kiszemelt még a 35 millió euróért már „megkért” torinói Andrea Belotti.

Héctor Herrera, Koke és Saúl Níguez ide vagy oda, néha nagyon kiismerhető az Atlético játéka, ezen Ivan Rakitic érkezése segíthet. A horvát játékos helye megingott a barcelonai kezdőben, a nyáron felvetődött, hogy a PSG-hez, a Manchester Unitedhez vagy Olaszországba igazol, de maradt – egy friss nyilatkozatában egyáltalán nem zárta ki, hogy nemsokára az Atléticóhoz igazoljon.

„Aláírni az Atlético Madridhoz? Majd meglátjuk, az Atlético nagy csapat, és megmutatta már, hogy mindig minden címért harcban áll, és én éppen ezt szeretem” – mondta Rakitic egy rádióműsorban, és azt sem tagadta, hogy szívesen lenne újra a Sevilla játékosa, de elsősorban maradna a Barcában.

A Real Madrid sincs csúcsformában, a vezetők már hetek óta tárgyalnak a spanyol támadó középpályás, Fabián Ruiz leigazolásáról a Napolival: a 23 éves középpályás hatszoros spanyol válogatott, a nápolyiak tavaly nyáron 30 millió euróért vették őt a Betistől.

A külföldi lapok szerint 70 millió euró lehet a vételára, a másik három kérője a Barcelona, a PSG és a Manchester City, de az ESPN szerint októberben Ruiz Madridban találkozott a Real képviselőivel, és biztosította őket arról, hogy elsősorban náluk folytatná – a lap szerint a Real ászai jobban szeretnék az ő érkezését, mint Paul Pogba megvételét.

Természetesen a középpálya közepén és bal szélén is bevethető Ruiz megvétele Isco és Marco Asensio távozását vetíti előre, főleg, ha tényleg realos lesz Christian Eriksen is.

Még érdekesebb talán egy másik nápolyi sztár ügye: a Real Madrid érdeklődik a Napoli-védelem feje, a 28 esztendős Kalidou Koulibaly iránt is.

„Szeretem Koulibalyt, mint embert, így elutasítottam érte egy százöt millió eurós ajánlatot, de ha itt lesz az ideje, akkor eladjuk őt” – nyilatkozta sokat sejtetően a Napoli excentrikus elnöke, Aurelio De Laurentiis, aki maga erősítette meg, hogy Ruizért a Barcelona is érdeklődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik