Real Madrid: „A legnehezebb, amikor a saját szurkolóid kritizálnak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.13. 11:41
null
A kritika és a válogatott: Karim Benzemát mindkettő érzékenyen érinti (Fotó: AFP)
Karim Benzema, a Real Madrid 81-szeres francia válogatott támadója a szurkolóktól kapott kritikákról, valamint a nemzeti együttesbeli mellőzéséről beszélt a Canal Plus-nak adott interjújában.

 

„Példát kell mutatnom a pályán, viszont a kritika, a sértések… Nem könnyű ez, különösen Spanyolországban, ahol nem is értesz mindent, amit mondanak. Persze így is nagyon fáj, főleg amikor a családodat is szóba hozzák. A legnehezebb, amikor a saját szurkolóid kritizálnak, hiszen általában ők azok, akik ünnepelnek téged. Evra esete? Nem tudom, hogyan inzultálták, de biztosan fájt neki.”

Benzema legutóbb 2015. október 8-án, az Örményország ellen 4–0-ra megnyert felkészülési meccsen játszott a francia válogatottban. Azóta botrányai miatt rendszeresen kimarad a keretből, ráadásul a nemrégiben szerződést hosszabbító Didier Deschamps-pal is összeveszett, így nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben visszatérjen.

„Amíg Deschamps a szövetségi kapitány, nem adatik meg nekem a lehetőség, hogy visszatérjek a válogatottba. Természetesen eszembe jut, hogy milyen lenne ismét a nemzeti együttesben szerepelni, de már több mint két év eltelt a legutóbbi meccsem óta, és nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy kitaláljuk, ez mit jelent. Az Európa-bajnokság előtt beszéltünk telefonon, és nem adott semmilyen magyarázatot. Tisztelem őt, és ő is tiszteletet mutatott az irányomban, de hátat fordított nekem, ez pedig bánt engem. Ha szeretne találkozni velem, nem mondok nemet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik