Real Madrid: a klubelnök nem elégszik meg négy BL-trófeával

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.04.10. 15:04
null
Florentino Pérez újabb BL-trófeákra vadászik (Fotó: AFP)
Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke nem elégszik meg a négy Bajnokok Ligája-trófeával, amelyet irányítása alatt szerzett a spanyol labdarúgócsapat.

 

„Bernabéu a mi viszonyítási pontunk, az ő példáját akarjuk követni" – utalt Pérez a legendás klubelnökre, Santiago Bernabéura a La Gazzetta dello Sportnak adott interjúban. Pérez hozzátette: a nemzetközi szövetség (FIFA) 2000-ben a XX. század legjobb labdarúgócsapatának választotta meg a Real Madridot, ők most azon dolgoznak, hogy ezt az elismerést a XXI. századra vonatkozóan is kiérdemeljék.

A madridi csapat stadionjának névadója, Santiago Bernabéu 1943-től haláláig, 1978-ig irányította az együttest, amely ebben az időszakban hat alkalommal (1956 és 1960 között ötször, valamint 1966-ban) nyerte meg a BL elődjének tekinthető Bajnokcsapatok Európa-kupáját (BEK). Pérez 2000-ben lett először, majd 2009-ban másodszor a Real Madrid elnöke, a labdarúgók 2002-ben, 2014-ben, 2016-ban és tavaly végeztek a legrangosabb európai kupasorozat élén.

A mostani idény negyeddöntőjében a madridiak 3–0-s előnyről várják a Juventus elleni hazai visszavágót. Legnagyobb ellenlábasuk, a Barcelona 4–1-es sikerével szintén megnyugtatónak mondható előnyt szerzett az AS Roma elleni párharc első, hazai felvonásán. A bajnokságban listavezető, 31 forduló után is veretlen katalánok 15 pontos előnyben vannak a negyedik helyezett Real Madriddal szemben, Pérez azonban nem tart tőlük.

„Először persze be kell jutnunk a döntőbe" – folytatta Pérez, aki szerint az elődöntő sorsolásánál alighanem ezúttal is megkapják a Bayern Münchent, ami esélyt teremtene arra, hogy május 26-án, a kijevi BL-döntőben összejöjjön a szezon ötödik el Clásicója.

„Ne feledjék, hogy az idény elején már kétszer legyőztük a Barcelonát a spanyol Szuperkupában" – emlékeztetett a klubelnök az augusztus közepén 5–1-es összesítéssel elhódított trófeára.

A két csapat decemberben a bajnokságban is megmérkőzött, akkor a katalánok 3–0-ra nyertek Madridban, a barcelonai „visszavágóra” május elején kerül sor.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK, KEDD
20.45:
AS Roma (olasz)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: Sport1)
Az első mérkőzés végeredménye: 4–1 a Barcelona javára
20.45: Manchester City (angol)–Liverpool (angol) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzés végeredménye: 3–0 a Liverpool javára

SZERDA
20.45:
Real Madrid (spanyol)–Juventus (olasz) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzés végeredménye: 3–0 a Real Madrid javára
20.45: Bayern München (német)–Sevilla (spanyol) (Tv: Sport1)
Az első mérkőzés végeredménye: 2–1 a Bayern München javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik