Real: Lopetegui kekszről és paradicsomról beszélt az első bajnoki előtt

Vágólapra másolva!
2018.08.19. 13:02
null
Érkezik-e gólerős középcsatár Benzema mellé a Realhoz? (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban vasárnap bemutatkozó Julen Lopetegui állítása szerint felesleges összehasonlítani a Real Madridot a spanyol válogatottal.

Tudják, miben hasonlít egymásra a paradicsom és a keksz? Bizony, nem sok mindenben, mint ahogy Julen Lopetegui szerint az általa nemrég irányított spanyol válogatottat is felesleges összehasonlítani a Real Madriddal.

„Ez olyan, mintha a kekszet és a paradicsomot akarnánk egymáshoz hasonlítani, nincs semmi értelme – mondta a válogatott éléről a világbajnokság előtt menesztett szakember. – Mindkettő finom, de teljesen mások az összetevői, és más az íze. De ha már szóba kerültek az összetevők: meggyőződésem, hogy erős keretünk van, minden adva van ahhoz, hogy sikeres és jó csapatunk legyen a most induló idényben.”

Ezzel néhányan talán vitába szállnának, és a spanyol lapok szerint az 54 éves edző sem maradéktalanul elégedett a rendelkezésére álló kerettel, és ahogyan arról már mi is írtunk, szeretné, ha a klub még a nyáron szerződtetne egy gólerős középcsatárt. Az aggodalma nem is teljesen alaptalan, talán azt sem túlzás kijelenteni, hogy ezen a poszton régen állt ennyire rosszul a csapat. Jelenleg Karim Benzema mellett a 21 éves Borja Mayoral és a 23 éves, a felnőtteknél eddig egyetlen bajnokin sem szereplő Raúl de Tomás a két lehetőség, vagyis nagy bajban lenne az együttes, ha a francia támadó megsérülne.

Nem véletlenül cikkeznek tehát a lapok továbbra is Timo Werner, Mauro Icardi vagy Robert Lewandowski állítólagos megszerzéséről, ugyanakkor a Marca információja szerint Florentino Péreznek továbbra is az az elsődleges célja, hogy minél hamarabb a királyiakhoz csábítsa a marketingszempontból is nagyon értékes Neymart a Paris Saint-Germaintől. Ám erre ezen a nyáron aligha kerül sor.

„Nem csak rajtunk múlik, hogy átigazolunk-e valakit, az viszont igen, hogy megnyerjük-e a mérkőzéseinket” – jelentette ki Julen Lopetegui, aki vasárnap, a Getafe elleni hazai bajnokin mutatkozhat be a Santiago Bernabéu Stadionban. A győzelem kötelező, főleg annak tükrében, hogy a csapat nemrég hosszabbítás után 4–2-re kikapott az Atlético Madridtól az európai Szuperkupában, amely azt jelzi, hogy a támadósor mellett a védelemben is vannak még problémák.

Elképzelhető, hogy a Chelsea-től átigazolt belga kapus, Thibaut Courtois is bemutatkozik, ám a legtöbben továbbra is arra kíváncsiak, érkezik-e még igazán nagy sztár a nyáron a Zinédine Zidane és Cristiano Ronaldo távozása után jelentősen átalakuló Real Madridba.

SPANYOL LA LIGA
1. FORDULÓ
18.15:
Eibar–Huesca (Tv:Spíler2)
20.15:Rayo Vallecano–Sevilla (Tv:Spíler2)
22.15:Real Madrid–Getafe (Tv:Spíler2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik