Real: hihetetlen – CR távozott, de övé a legtöbb gól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.29. 20:58
null
Cristiano Ronaldóra nincsenek szavak – Juventus-mezben ott folytatta, ahol a Real Madridnál abbahagyta (Fotók: AFP)
Egészen hihetetlen, milyen magas szinten teljesít a Juventus játékosa, Cristiano Ronaldo. A portugál sztár júliusban otthagyta a Real Madridot, de így is ő szerezte a legtöbb gólt a királyi gárdánál a 2018-as naptári évben – a Juventusnál pedig a 2018–2019-es idény góllövőlistáját vezeti, az egész évet tekintve is csak egy torinói játékos előzi meg. Még egyszer felhívnánk rá a figyelmet, hogy CR a nyáron csapatot váltott…

Ronaldo a Real Madrid játékosaként 28-szor zörgette meg az ellenfél hálóit január és május között, a lista második helyezettje Gareth Bale a maga 25 góljával, Karim Benzema 18-cal a harmadik – utóbbi két futballistának mindehhez a teljes év a rendelkezésére állt.

A Juventusnál az egész esztendőt tekintve Paulo Dybala vezet 16 találattal, de CR fél év alatt odaért mögé, 15 gólt szerezve a „zebráknál”. A harmadik legtöbb gól Mario Mandzukic nevéhez fűződik (13).

Viszont ha csak a 2018–2019-as idény őszi szezonját vesszük figyelembe, már a portugál sztár a legjobb a Juvénál is, hiszen Dybala a jelenleg is futó idényben „csak” 7-szer talált be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik