Real: furcsa, MU-s záradék került az új igazolás szerződésébe

Vágólapra másolva!
2019.01.05. 16:59
Bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, a spanyol és angol sajtó már kész tényként közölte december végén, hogy a Manchester City egyik legnagyobb tehetsége, Brahim Díaz a Real Madridnál folytatja a pályafutását. A hírek szerint a felek már aláírták az új szerződést, melybe a City vezetősége elrejtett egy érdekes kiegészítést.

Mint arról beszámoltunk, a hírek szerint Díazért 15 millió eurót fizet a Manchester Citynek a Real Madrid, a középpályás pedig hat évre ír alá hazája fővárosában, ahol Santiago Solari az első csapatnál számol vele.

A Manchester Evening News úgy tudja, a felek már az új szerződést is aláírták, melybe a Manchester City képviselői elrejtettek egy érdekes záradékot.

A Citynél mindenre gondoltak… (Fotó: AFP)
A Citynél mindenre gondoltak… (Fotó: AFP)

A manchesteriek ugyanis két feltétellel voltak csak hajlandóak elengedni Díazt a Real Madridhoz: az egyik, hogy ha a játékost később eladják a blancók, az után az átigazolási díj 15 százaléka az angol klubot illeti meg.

A másik, hogy ha a Real Madrid egy „másik manchesteri együttesnek” adja el a spanyolt, abban az esetben az átutalt összeg 40 százalékára (!) tart igényt a City.

A Citynél vélhetően nem attól félnek, hogy a hatodosztályú FC United of Manchester csap le Díazra, inkább azt szeretnék megelőzni, hogy a futballista valaha a Manchester Unitedhez igazolhasson…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik