Aitor Karanka alaposan meglepődött, amikor 2010-ben a Real Madridhoz hívták (Fotó: AFP)

Karanka éppen a spanyol U16-os válogatottat irányította, amikor befutott hozzá a felkérés, ő viszont nem nagyon akart hinni a fülének – olvasható az AS-nek adott interjújában.

„Fernando Hierro hívott, én meg éppen a Spanyol Labdarúgó-szövetség épületében voltam. Megkért, hogy menjek el hozzá a lakására, én meg erre visszakérdeztem, hogy el fog-e küldeni, mivel délelőtt tíz óra volt. Azt mondta, nem, hanem felhívta őt Jorge Valdano, mert azt szeretné, hogy én legyek Mourinho segítője. Annyit mondtam neki, hogy ne igyon alkoholt délelőtt tízkor… Végül elmentem hozzá, beszéltem Jorgéval, és később felhívott Mourinho is” – mesélte nevetve a 45 éves szakember, aki játékosnak sem volt utolsó, a Real Madrid és az Athletic Bilbao védőjeként csaknem 300 első osztályú spanyol bajnokin léphetett pályára, és a spanyol válogatottban is bemutatkozhatott.

Karanka 2010-től 2013-ig segítette a portugál munkáját Madridban, Carlo Ancelotti érkezésével neki is távoznia kellett. Azóta a Middlesbrough-t és a már említett Nottingham Forestet irányította.

Mourinho és Karanka a Real Madrid kispadján 2011-ben (Fotó: AFP)