Real: egymeccses eltiltás a Szuperkupa-döntőn kiállított Valverdének

Vágólapra másolva!
2020.01.15. 12:57
null
Az Atlético Madrid ellen kiállított Valverdét egy meccsre tiltották el (Fotó: AFP)
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) fegyelmi bizottsága egy mérkőzésre tiltotta el Federico Valverdét, a Real Madrid játékosát – tájékoztatott honlapján a szervezet. Mint ismert, az uruguayi válogatott futballistát az Atlético Madrid ellen tizenegyesekkel megnyert Szuperkupa-döntőn állították ki, amikor a ziccerben kilépő Álvaro Moratát elkaszálta.

 

Ahogy arról beszámoltunk, nagy csatát vívott egymással a spanyol Szuperkupa döntőjében a két madridi csapat, a 0–0-s rendes játékidőt követően a kétszer tizenöt perces hosszabbítás sem hozott gólt. Ez nagyban köszönhető Federico Valverdének, aki a 115. percben a ziccerben kilépő Álvaro Moratát felrúgta, ezzel minden bizonnyal megakadályozta, hogy az Atlético megnyerje a mérkőzést. Az uruguayi futballista természetesen egyből piros lapot kapott, a Real kibekkelte tíz emberrel a hátralévő időt, majd a tizenegyesrúgásoknál megnyerte az év első trófeáját. A szurkolók a legokosabb szabálytalanságként emlegették, a csapattársak pedig védelmére keltek az egyébként a meccs legjobbjának megválasztott Valverdének.

A döntő játékvezetője, Sánchez Martínez az alábbiakat jegyezte fel a mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvébe: „a 116. percben a 15-ös számú játékos, Federico Valverde piros lapot kapott, mivel szabálytalanul állította meg a tiszta gólhelyzetben kilépő játékost.”

Az RFEF a piros lapért járó, automatikusan kiszabott egymeccses eltiltást hagyta jóvá, nem alkalmazott további szankciót Federico Valverde ellen.

A spanyol szövetség fegyelmi szabályzatának 56.8-as cikkelye szerint a Szuperkupában összeszedett eltiltást a következő, spanyol szövetség által szervezett versenysorozatban kell letölteni – mindez azt jelenti, hogy Valverde kihagyja a Real Madrid soron következő bajnokiját: a szombati, Sevilla elleni összecsapást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik