Zidane nem fogja megbüntetni Bale-t a golfos eset miatt (Fotó: AFP)

 

Azért maradt Madridban, hogy eddzen és próbáljon formába lendülni. Ha visszatérünk, kiderül, milyen munkát végzett. De hiszem, hogy megfelelően készült. Ha elment golfozni, elment. Elég idős ahhoz, hogy tudja, mit, miért csinál. Nem tudom megakadályozni és megbüntetni sem fogom ezért” – reagált a francia vezetőedző a hírre, amikor az Audi-kupa bronzmérkőzését követő sajtótájékoztatón erről kérdezték.

Bár Zidane korábbi szavai szerint a walesi szélső a héten nem volt játékra kész állapotban, erre Bale alaposan rácáfolt – igaz, ezt a játékot nem futballnak, hanem golfnak hívták.

A futballista és az edző közt jó ideje hűvös a viszony. Korábban Bale ügynöke úgy nyilatkozott, konkrétan nem is beszél egymással a walesi és a francia. A napokban már úgy tűnt, Bale a kínai élvonalba igazol, ám Florentino Pérez klubelnök az utolsó pillanatban lefújta az üzletet – erről szintén a Marca számolt be.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
AUDI-KUPA, MÜNCHEN
BRONZMÉRKŐZÉS

Real Madrid (spanyol)–Fenerbahce (török) 5–3 (2–2)
Real Madrid: Navas (Lunin, a szünetben) – Odriozola (Carvajal, 61.), Varane (De La Fuente, a szünetben), Nacho, Marcelo (M. Gutiérrez, 61.) – F. Valverde (Kubo, 73.), T. Kroos (Seoane, 74.) – Rodrygo (Vinícius Junior, 62.), Isco (Modric, 73.), E. Hazard (Lucas, a szünetben) – Benzema (Mariano, 61.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Fenerbahce: Bayindir – Saglam (Isla, 57.), D. Reyes, M. Siqueira (Szajjadmanes, 82.), Dirar (Akbulut, 74.) – Potuk (Ekici, 74.), Tufan, Kadioglu (Moses, 57.), G. Rodrigues (Tunc, 74.) – M. Kruse, Muriqi (M. Frey, 74.). Vezetőedző: Ersun Yanal
Gólszerző: Benzema (12., 27., 53.), Nacho (62.), Mariano (80.), ill. G. Rodrigues (6.), Dirar (35.), Tufan (59.)