Real: az öltöző szava döntött, ezért tért vissza Zidane Mourinho helyett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.18. 11:53
null
Mourinho vagy Zidane? A korábbi Real-elnök szerint az öltöző vezéregyéniségei döntöttek a kérdésben (Fotó: AFP/archív)
A Real Madrid korábbi elnöke, Ramón Calderón a Sky Sportsnak beszélt arról, Florentino Pérez és a klub vezetősége José Mourinhót preferálta volna a csapat kispadjára, szemben az egymás után három Bajnokok Ligája-címet nyerő Zinédine Zidane-nal, ám az öltöző megvétózta az elképzelést. Ezek után Zidane 2022 nyaráig szóló megállapodást írt alá régi-új csapatával.

 

„Az öltöző vezéralakjai nyomás alá helyezték a vezetőket, hogy ejtsék a Mourinho-féle ötletet. Remek edző, de voltak vele problémák, többekkel volt vitája az öltöző vezéregyéniségei közül. Ők nem akarták, hogy visszatérjen, mert ezzel a viták is kiújulhattak volna. Ez döntő tényező volt, amikor Zidane visszatéréséről határoztak” – mondta Calderón.

A spanyol sajtóban többször szóba került, ha Mourinho esetleg visszatér, a csapatkapitány, Sergio Ramos azonnal távozik. A portugál karrierjéről megjelent 2016-os könyvben például ekképpen beszél a madridi öltöző akkori meghatározó alakjairól.„Az elnök imád engem, azt akarta, hogy menjek vissza és tegyek rendet, takarítsam el a sz.r embereket, mint Pepe, Casillas, Ramos, Marcelo. Azt feleltem neki, hogy már túl késő” – olvashatóak Mourinho szavai a könyvben, Rafa Benítez 2015-ös kinevezéséről elmélkedve.

„A neve és népszerűsége miatt Zidane kinevezése már akkor is szóba került, de kész káosz volt, amit a Castillánál művelt, az elnök tartott a túl nagy kockázattól. Klopp neve szintén benne volt a kalapban, de Rafa egyáltalán nem” – mondta José Mourinho. Végül Benítez kapta meg a vezetőedzői széket, de nem bírta sokáig, januárban a tartalékcsapatnál tevékenykedő Zidane váltotta.

A többi történelem...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik