Real: „A Barca keresett előbb, és többet fizetett volna, de...”

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2019.03.20. 15:44
null
„Hogy ki a világ legjobbja? Naná, hogy én! Utánam pedig Neymar” (Fotó: AFP)
Hosszabb interjút adott a spanyol Cadena SER rádiócsatornának az egyik legnagyobb brazil tehetségnek tartott Vinícius Júnior. A Real Madrid térdsérüléssel bajlódó 18 éves támadója elárulta, miért nem igazolt a Barcelonába, kinek a játékát kedveli leginkább, valamint beszélt arról is, szerinte mennyi esélye van arra, hogy a közeljövőben megszerezze az Aranylabdát.



EZÉRT VÁLASZTOTTA A REAL MADRIDOT
„Négy évesen kezdtem futballozni, és amikor bemutatkoztam a brazil U17-es válogatottban elkezdtem arról álmodozni, hogy milyen lenne Európában játszani. Az édesapám ugyanakkor semmit nem árult el arról, hogy ki érdeklődik, csupán annyit, hogy minden, ami a sajtóban megjelent hazugság. Akkor szólt először, amikor a Barcelona és a Real Madrid is puhatolózni kezdett. Kettejük közül kellett választanom. A Barcelona keresett meg előbb, és többet is fizetett volna, de a madridiak ajánlata szakmailag csábítóbb volt. Mindkét klubnál felmértük a lehetőségeket, megnéztük, milyenek a feltételek, mik a két csapat elképzelései, és úgy éreztük kedvezőbb, amit a madridiak kínálnak, arról nem is beszélve, hogy az egész család nekik szurkol. Beszéltem Marcelóval és Casemiróval is, ez is segített abban, hogy végül a Real Madridot választottam.”

LEHET-E BELŐLE IKON MADRIDBAN
„A szurkolók nagyon kedvesek, sokszor megtapsoltak, jól érzem magam Madridban. Az emberek gyakran odajönnek az utcán, és azzal biztatnak, hogy szeretnék, ha hosszú ideig a klubnál maradnék. Azért igazoltam a Real Madridhoz, és azért dolgozom nap mint nap, mert szeretnék ikonná válni, és ugyanez igaz a válogatottra is. Be akarom írni magam a brazil labdarúgás történetébe. Az Aranylabda? Huszonöt-huszonhat évesen szeretném megkapni, addigra elérhetem azt a szintet, hogy ez sikerüljön.”

MIBEN KELL A LEGTÖBBET JAVULNIA
„A befejezésekben. A kapu előtt gyakran idegessé, feszültté váltam, mert hiába próbálkoztam, ritkán sikerült a gólszerzés. De keményen dolgozom, hogy ez változzon, és a többiek is próbálnak minél többet segíteni. Mellesleg még mindig csak tizennyolc éves vagyok, idővel bizonyára még jobb leszek.”

A VILÁG LEGJOBB FUTBALLISTÁJA
„Hogy ki a világ legjobbja? Naná, hogy én! Utánam pedig Neymar. Az ő játékát kedvelem a leginkább, és bár jó esély volt rá, hogy együtt játsszunk a soron következő válogatott meccseken, sajnos mindketten megsérültünk. Alig várom, hogy bemutatkozhassak a válogatottban. Nem tudom, a Real Madridban játszhatok-e majd valaha együtt Neymarral, de a válogatottban remélhetőleg hamarosan eljön ez a pillanat. Gyermekként Ronaldinhót csodáltam a leginkább, utána pedig Neymar lett az, akinek a leginkább lenyűgözött a játéka.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik