A PSG 180 millióért hajlandó elengedni Neymart (Fotó: AFP)

 

Az elmúlt hetekben egyre többször bukkant fel a sajtóban az a híresztelés, hogy a 222 millió eurós vételárával világcsúcstartó Neymar idén nyáron visszatér korábbi csapatához, a Barcelonához. A katalán klub elnöke, Josep Maria Bartomeu azt nyilatkozta, Neymar el akarja hagyni a francia fővárost, hogy visszatérjen Spanyolországba, de a PSG vonakodik őt eladni.

Leonardo, a PSG sportigazgatója ugyanakkor kijelentette, hogy a francia klub nem zárkózik el Neymar eladásától, de megfelelő ajánlatot még senkitől nem kaptak. Leonardo akkor azt is elismerte, hogy „felületes beszélgetésig” már eljutottak a Barcelona illetékeseivel az ügyben.

A Sky Sports korábbi értesülése szerint a spanyol bajnok 100 millió eurót ajánlott a PSG-nek, amely a pénz mellett játékosokat is választhatna egy hatfős listáról: Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé, Ivan Rakitic, Nélson Semedo, Malcom és Samuel Umtiti közül ketten távozhatnak a brazil támadóért cserébe. A korábbi hírek konkrétan két futballistáról, Coutinhóról és Dembéléről, valamint 40 millió eurós ajánlatról szóltak, ám ezt a PSG elnöke nevetségesnek nevezte.

A Sport most arról ír, hogy a francia klub hajlandó „mindössze” 180 millió euróért elengedni Neymart, azonban játékoscseréről hallani sem akarnak a PSG-nél, kizárólag a korábban említett összeg kifizetése után tárgyalnak a kérőkkel.

A PSG-nek állítólag azért is fontos lenne Neymar játékjogának értékesítése, mert az ezért kapott pénzből, a pénzügyi fair play áthágása nélkül tudnának akár két újabb sztárjátékost is szerződtetni.

Diario SPORT on Twitter

Comunicación | Esta es la #Portada @sport de este martes 30 de julio https://t.co/in4C4QTzEs