NL: „Forradalmi változásokkal” készül Eb-t nyerni Luis Enrique

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.01. 13:46
null
Luis Enrique hét újoncnak is bizalmat szavazhat (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique nagy átalakításba kezdett az Eb-győzelemre gyúró csapat keretében. Több rutinos játékos helyét is újoncok vették át.

 

„Forradalmi időszak”– így kommentálta több spanyol sportújság isLuis Enriquekapitány döntését, mely értelmében a Nemzetek Ligája kezdetére szokatlanul sok fiatal játékost hívott be a spanyol keretbe, köztük – magától értetődően – számos újoncot.

Első mérkőzését játszhatja a Barcelona mindössze 17 éves csatártehetsége,Ansu Fati, a Manchester City hátvédje,Eric García(19) és támadója,Ferran Torres(20), a Real Madrid legutóbb a Leganésben kölcsönben szereplő védekező játékosa,Óscar Rodríguez(22), a Real Sociedad belső középpályása,Mikel Merino(24), a Wolverhampton támadó középpályása,Adama Traoré(24), valamint a Bilbao kapusa,Unai Simón(23) is.

„Nem érdekel a kora– idéziEnriqueválaszát a Marca arról, amikor a keret legfiatalabb játékosáról,Fatirólkérdezték. –Megvan a játékában a kellő minőség, és ezt a kiváló statisztikái is mutatják. A Barcában egyedülLionel Messivolt jobb ilyen korban.”A katalánok tinédzsere (a korosztályos csapatokat is tekintve) 33 gólt szerzett a legutóbbi idényben – a felnőttek között a La Ligában hét, a Bajnokok Ligájában egy találat fűződik a nevéhez.

Az újoncoknak számos rutinos játékost kell helyettesíteniük:Jordi Alba(Barcelona),Álvaro MorataésSaúl(Atlético Madrid), valamintIsco(Real Madrid) is kimaradt a keretből. Teljesen azért nem tűntek el az idősebb játékosok. A rangidős a Real-hátvéd,Sergio Ramos(34), mellette a barcelonaiSergio Busquets(32) és a Bayern Münchenben játszóThiago(29) is ott vannak a névsorban.

Luis Enriquenagy tervekkel vágott bele az átalakításba: a cél nem más, mint a jövő évi Európa-bajnokság megnyerése. Az elmúlt évtizedekben számos nagy sikert ért el a spanyol válogatott, hiszen 2008-ban és 2012-ben Eb-, 2010-ben vb-győzelmet ünnepelhetett. A szövetségi kapitány egy sajtótájékoztatón ugyanakkor elmondta, az akkori„aranygenerációvalnem szeretné összehasonlítani mostani csapatát.„Csak magunkra koncentrálunk, és arra, hogy mi az, amit javíthatunk a játékunkon– fogalmazott.

Spanyolország csütörtökön Németország ellen kezd a Nemzetek Ligájában. Az idegenbeli mérkőzés után vasárnap Ukrajnát fogadja.

NEMZETEK LIGÁJA, A-DIVÍZIÓ
4. CSOPORT
1. FORDULÓ

SZEPTEMBER 3., CSÜTÖRTÖK
20.45:Ukrajna–Svájc, Lviv
20.45:Németország–Spanyolország, Stuttgart (Tv:Sport1)
2. FORDULÓ
SZEPTEMBER 6., VASÁRNAP

20.45:Spanyolország–Ukrajna, Madrid (Tv: Sport1)
20.45: Svájc–Németország, Bázel (Tv:Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik