Mourinho távozik a Real Madridtól - hivatalos

Vágólapra másolva!
2013.05.20. 20:18
null
Mourinhónak három év jutott a Real Madridnál (Fotó: Action Images)
Florentino Pérez, a Real Madrid labdarúgócsapatának elnöke sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy José Mourinho vezetőedző a szezon végén távozik az együttes éléről.

 

„Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk a kapcsolatnak a szezon végén. A klub és a vezetőedző egyetértett abban, hogy az idény vége alkalmas időpont a munka lezárásához. A klub igazgatóságának nevében szeretnék köszönetet mondani José Mourinhónak az itt végzett kemény munkáért. A csapat fejlődött alatta az elmúlt három évben, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre” – kezdte a sajtótájékoztatóját Florentino Pérez.

PÉREZ-ÉRA: CSAK DEL
BOSQUE HÚZTA TOVÁBB
A Marca összeállítása szerint Mourinho a két Pérez-éra második leghosszabb ideig alkalmazott vezetőedzője. A legtovább épp az első edző, Vicente Del Bosque – a jelenlegi spanyol szövetségi kapitány – bírta Pérez alatt: ő 1031 napra kapott lehetőséget a Real első emberétől, mielőtt 2003-ban – két Bajnokok Ligája-győzelem és hét nagy trófea után – nem hosszabbítottak vele szerződést. A Mourinho-időszak 1007 napot számlál Madridban.

A Marca szerint Fabio Capello után Carlo Ancelotti lehet a 111 éves klub történetének második olasz edzője, összességében a 47., Pérez alatt pedig a kilencedik. Del Bosque és Mourinho között Carlos Queiroz, José Antonio Camacho, Mariano García Remón, Vanderlei Luxemburgo, Juan Ramón López Caro és Manuel Pellegrini irányíthatta még Pérez alatt a csapatot.

Pérez megerősítette, hogy nem kirúgták a szakembert, hanem közös megegyezéssel fejezik be a munkát, és cáfolta, hogy már megtalálták volna az utódot.

„Egyetlen edzőjelölttel sincs aláírt előszerződésünk. Ezeket a dolgokat a következő napokban kell intéznünk” – tette hozzá a klubelnök. A Marca ugyanakkor már biztosra veszi Carlo Ancelotti (PSG) érkezését, ebben az esetben Fabio Capello után ő lehet a 111 éves klub történetének második olasz edzője – Pérez sajtótájékoztató utáni nyilatkozata ugyanakkor másról árulkodik.

„Tiszteljük a PSG-t és a többi klubot. Beszéltünk a PSG-vel Ancelotti távozásának a lehetőségéről, de nem tud eljönni, mert él a szerződése. Az új edző új fejezetet jelent majd. A klub nagyon stabil, ugyanakkor sportvonalon veszíthettünk és veszítettünk is” – mondta az újságíróknak a sajtótájékoztató után Pérez, akinél rákérdeztek a sportigazgatói posztot betöltő Zinedine Zidane-ra, mint lehetséges utódra.

„Zidane olyan játékos volt, akinek a szívében volt a madridista szellem, és nagy értéket képvisel a klubunk számára. Jelenleg az edzői tanfolyamot végzi, és még nem beszéltem vele erről, de nagyon fontos szerepe van a klubban” – mondta Pérez.

Florentino Pérez egyúttal bejelentette, hogy a Real Madrid elnökválasztását egy nappal Mourinho távozása után, június 3-án tartják. Péreznek várhatóan nem lesz ellenfele a voksoláson, ugyanis eddig senki sem jelezte, hogy kihívná az elnököt.

José Mourinho szinte bizonyosan a Chelsea-nél folytatja pályafutását, miután az elmúlt hetekben maga az 50 éves edző és korábbi londoni játékosai is egyértelmű utalásokat tettek rá, hogy visszatér Angliába.

A REAL-SZURKOLÓK
TÖBBSÉGE NEM BÁNJA
A Marca oldalán kiírt szavazáson az olvasók 41 százaléka elégtelennek, 21 százaléka pedig nagyon gyengének minősíti José Mourinho munkásságát a Real Madridnál. És Ön szerint? Szavazzon!

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes portugál szakembernek három szezon jutott a világ egyik legnagyobb csapatának kispadján. Első idényének végén, 2011-ben Király-kupát nyert a csapattal, tavaly megnyerte a bajnokságot, illetve a Spanyol Szuperkupát, az aktuális szezonban viszont a Barcelona mögött lemaradt a bajnoki címről, a Bajnokok Ligájában a Borussia Dortmund ellen kiesett az elődöntőben, pénteken pedig az Atlético Madriddal szemben elveszítette a kupadöntőt. Utóbbi után Mourinho azt mondta: ez volt pályafutása legrosszabb szezonja.

SZAVAZÁS

Ön hányasra értékeli José Mourinho edzői munkáját a Real Madridnál?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik