Mourinho: Nem maradhattunk le Özilről

Vágólapra másolva!
2010.08.18. 10:47
null
Özil néhány napja még a Német Kupában játszott, de immár a Real Madrid játékosa (Fotó: Action Images)
Mesut Özil álma valóra vált: a német válogatott futballista hosszas huzavona után végül a Real Madrid játékosa lett. A Werder Brementől távozó játékos szomorú, hogy el kellett hagynia a brémaiakat, de boldog, hogy „nem késte le a vonatot, amelyre csak egyszer lehet felszállni". José Mourinho is elégedett, hogy sikerült áron alul megszerezni kiszemeltjét.

Mint beszámoltunk róla, a Real Madridnak, bár nem volt egyszerű, végül sikerült megállapodnia a Werder Bremennel, hogy 15 millió euróért átigazolja Mesut Özilt. A 21 éves játékos boldog, hogy teljesült az álma, és lezárult a hosszú ideje tartó egyezkedés a felek között.

VAN DER VAARTNAK MENNIE KELL?

A hírek szerint Özil érkezésével Rafael van der Vaartnak nem marad helye a Realnál, és a holland játékosnak távoznia kell. A Marca szerint a futballista nem azért kényszerül elmenni, mert nem bíznak benne (a klub és Mourinho is elégedett vele), hanem mert a blancók már több mint 70 millió eurót költöttek a nyáron, és még egy fillért sem kerestek játékosok eladásával.

 

„Számomra nem probléma, hogy megvettük Özilt. Harcolni fogok a helyemért. A klub nem közölt velem semmit, de Mourinho mindig azt mondja, hogy mindenkinek megvan a lehetősége. A Real Madridnál sosem könnyű, főleg most, hogy ilyen jó futballistát igazoltunk. De maradni akarok, és tudom, hogy játszani fogok" – mondta Van der Vaart a Standar Liege elleni meccs után.

 

A holland játékosról Mourinho is úgy nyilatkozott, hogy elégedett vele, és felőle maradhat a klubnál, bár azt tiszteletben tartaná, hogy Van der Vaart azért elmenne, mert kevés a hely a csapatban.

„Nehéz napok voltak ezek nekem, a családom és a klubok számára. Ám most már azt mondhatom, hogy valóra vált az álmom, végre a Real Madrid játékosa vagyok – mondta Özil az As napilapnak adott interjújában. – Az volt a vágyam, hogy a spanyol csapatban játszhassak, de szomorú vagyok, hogy el kellett hagynom a Werdert. Ez az együttes adta meg a lehetőséget számomra, hogy hatalmasat lépjek előre a karrieremben. Ezért keserédes pillanat ez, de boldog vagyok."

„Úgy érzem, ez volt a megfelelő pillanat, hogy meghozzam ezt a döntést. Erre a vonatra csak egyszer lehet felszállni, és nekem sikerült elérnem. Huszonegy éves vagyok, és nagyon vágyom a sikerekre. Tisztelem a Real Madrid világklasszis játékosait, de nem félek. Tudom, mire vagyok képes. Khedirával napi kapcsolatban állok, és nagyon jókat mesélt nekem a klubról. Mourinhóval is beszéltem már, aki felhívott, hogy gratuláljon az átigazolásomhoz" – jelentette ki a német válogatott futballista.

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője is örült, hogy meg tudták szerezni a játékost. A portugál szakember elégedett, hogy „áron alul" sikerült szerződtetni Özilt, aki a tréner véleménye szerint kreatív labdarúgó, és több szerepkörben is bevethető.

„Özil szerződése kétezer-tizenegyig szólt a Werder Bremennél, és sokkal alacsonyabb összegért sikerült kivásárolnunk, mint amennyi a valós piaci értéke. Az ár sokkal magasabb lett volna, ha még két-három év lett volna hátra a kontraktusából. Nem hagyhattuk kicsúszni a kezünkből őt ilyen feltételek mellett" – mondta Mourinho.

„A német válogatott játéka sok tekintetben hasonlít Canalesére, de eltérő futballisták. Kaká sérülése miatt szerettünk volna még játékost, és Sergio, valamint Özil sokat fog játszani. Özil a Werderben a bal oldalon szerepelt eleinte, majd Diego távozásával a csatárok mögött kapott helyet. A német válogatottban pedig egészen más szerepkörben játszott. Képes lesz beilleszkedni a Realba. A pálya középen is tud futballozni. Ezen a poszton szerepel Lassana Diarra, Khedira és Gago, de Özil más. Kreatív játékos. Az én felelősségem, hogy Canales és ő tovább fejlődjön, ezért mindenben segítenem kell őket" – mondta a portugál szakember, aki határozottan kijelentette, Canalest nem adják kölcsön Özil érkezése miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik