Mourinho nem lesz portugál kapitány

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.17. 14:03
null
Mourinho csak a Real Madridra koncentrál (Fotó: Action Images - archív)
A Real Madridot irányító José Mourinho pénteken azt mondta: nem fogadja el a Portugál Labdarúgó-szövetség (FPF) felkérését, miszerint ő vezényelje le hazája válogatottjának októberi Európa-bajnoki selejtezőit.

A szakember ezt azután közölte, hogy Gilberto Madaíl, az FPF elnöke csütörtökön Madridba utazott, hogy egy hónapra „kölcsönkérje" a trénert a „királyi gárdától” a Dánia és Izland elleni kvalifikációs mérkőzésekre.

„Büszkeségből és Portugália iránti szeretetemből fakadóan nem tudtam volna nemet mondani, de igent sem mondhatok – fogalmazott Mourinho. – Úgy érzem, egy ilyen lépés negatív érzéseket keltene a Real Madrid háza táján. Csak akkor vállaltam volna, ha teljes az egyetértés, de ez a klubom részéről nem így van. Ezzel lezártam ezt a kérdést."

A korábbi portugál kapitányt, Carlos Queirozt a múlt héten menesztették, miután a nemzeti csapat az első két selejtezőjén mindössze egyetlen pontot szerzett Ciprus és Norvégia ellen úgy, hogy a szakvezető eltiltása miatt nem is ülhetett le a kispadra.

Mourinho azóta kijelentette: a spanyolokat 2008-ban Európa-bajnoki címig vezető Luis Aragonést látná szívesen a portugál kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik