Mourinho: Ez az eddigi legfontosabb meccsünk

Vágólapra másolva!
2010.11.09. 23:04
null
– Kicsit hangosabban, ha lehetne! – Mourinho nagyobb lelkesedést vár a Bernabéu közönségétől<br />(Fotó: Action Images)
Jos&eacute; Mourinho az &aacute;tlagosn&aacute;l nagyobb buzd&iacute;t&aacute;st v&aacute;r a Bernab&eacute;u k&ouml;z&ouml;ns&eacute;g&eacute;től a szerdai Real Madrid&ndash;Murcia spanyol Kir&aacute;ly-kupa-m&eacute;rkőz&eacute;sen, amely szerinte a legfontosabb m&eacute;rkőz&eacute;s&uuml;k lesz, ami&oacute;ta a Realt ir&aacute;ny&iacute;tja.

 

A Real Madrid nagyszerű rajtot produkált Mourinhóval, az összes sorozatot figyelembe véve 15 mérkőzésből 11-et megnyert, és egyszer sem kapott ki. Az előző évek tapasztalata alapján azonban nem becsülhetik le a Murciát, elvégre az utóbbi két idényben egyaránt egy harmadosztályú csapat búcsúztatta őket a Király-kupában. A Real Unión és az Alcorcón után a Murciának is van esélye a világra szóló bravúrra, hiszen hazai pályán 0–0-s döntetlent ért el az első mérkőzésen.

„Tudom, hogy nehéz ezt kérnem, de szeretném, ha a Bernabéu közönsége kicsivel szenvedélyesebb lenne – mondta Mourinho. – Nem várom el, hogy olyan legyen a hangulat, mint a Milan elleni BL-mérkőzésünkön volt a San Siróban, tudom, hogy ez kultúra kérdése. A játékosok azonban kicsit több biztatást érdemelnének, holnap pedig kitűnő alkalom kínálkozik arra, hogy ezt megkapják."

„Nagy felelősség és nyomás lesz rajtunk, a Murcia elleni a szezon eddigi legfontosabb meccse számunkra, mivel itt kieshetünk egy sorozatból – jelezte a portugál edző, hogy egyáltalán nem vehetik félvállról a szerdai találkozót. – A Bajnokok Ligájában kikaphatsz, hiszen ott van még másik öt mérkőzés, a bajnokságban pedig harminchét. Az első mérkőzésen elért rossz eredmény miatt a visszavágó még élesebb lesz. Ha kikapunk vagy gól kapva döntetlent játszunk, kiesünk. Két gól valószínűleg elég lesz, ha viszont csak egyszer találunk be, az nagy kockázatokat rejt magában. Elképesztő védelmük van."

Bármilyen fontos is a visszavágó, Mourinho így is több alapemberét pihenteti majd. A 18 fős keretbe nem került be Pepe és Ricardo Carvalho, valamint a két német válogatott, Sami Khedira és Mesut Özil. Cristiano Ronaldo a keddi edzésről felmentést kapott, a kupameccsre készülő keretben azonban helyet kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik