Mourinho: „A Real történelmének része akarok lenni”

Vágólapra másolva!
2010.08.07. 14:36
null
Mourinho Madridban történelmet írna (Fotó: Action Images)
A Real Madrid labdarúgócsapatának újdonsült vezetőedzője, José Mourinho péntek este sajtótájékoztatót tartott Los Angelesben, amelyen többek között arról is beszélt, hogy kudarcként élné meg, ha nem nyerne semmit az első madridi évében. Ezen kívül Kaká sérüléséről és Cristiano Ronaldóról is szót ejtett.

José Mourinho számos trófeát és címet nyert már a Porto, a Chelsea és az Inter edzőjeként, így a Real Madridnál is nagyok az elvárások vele szemben, de a portugál nem az a fajta, aki ne bírná el az effajta nyomást.

„A Real egy különleges klub, nagy elvárásokkal. Nincs még egy ilyen együttes, nem véletlenül a huszadik század legjobb csapata. Rövid ideje vagyok a madridiaknál, de már tudom, mit jelent ez a klub, és szeretnék én is a történelmének részévé válni" – nyilatkozta Mourinho a Real Madrid amerikai túrája alatt Los Angelesben tartott sajtótájékoztatón.

A Real nem nyert bajnokságot 2008 óta, a Spanyol Kupát 1993-ban hódította el legutóbb, míg a Bajnokok Ligájában 2004 óta a nyolcaddöntőt sem éli túl, így Mourinhónak sok rossz sorozatot kellene megtörnie rövid idő alatt. Ennek ellenére a kétszeres BL-győztes tréner optimista a következő szezont illetően.

„Ha nem nyernénk meg a bajnokságot vagy a BL-t a következő szezonban, az mindenképpen nagy kudarc lenne. A bajnokságban a Barcelona komoly vetélytárs, évek óta egy bizonyos rendszerben játszik és kiváló futballisták alkotják, míg a Bajnokok Ligájában az angol, az olasz és a német gárdák egyre erősebbek lesznek" – jelentette ki a szakember, aki az előző idényben éppen az olasz Intert vezette el a végső győzelemig.

A Real Madrid a hamarosan rajtoló új szezon előtt már szerződtette Ángel di Maríát, Sergio Canalest, Pedro Leónt és Sami Khedirát, de még korántsem tekinthető véglegesnek az érkezők listája. A spanyol lapok értesülései szerint jöhet még Maicon, Ricardo Carvalho, Thiago Silva vagy akár Mesut Özil is.

„Bárkit is igazolunk még az idény előtt, mindenképpen minőségi erősítés lesz a csapat számára" – fogalmazott a portugál.

Mourinho beszélt két sztárjátékosáról, a térdsérülése miatt három-négy hónapos kihagyásra kényszerülő brazil Kakáról és a portugál Cristiano Ronaldóról is.

„Kaká sérülésével kapcsolatban csak az számít, hogy az operáció sikeres volt. A csapat vezetőjeként nem engedhetem meg, hogy egy játékos elvesztésén siránkozzak. Vannak más futballistáim, akik számítanak rám. Az orvosi stáb szakértelmét illetően semmi kétségem sincs. Addig nem kívánok Kakáról beszélni, amíg fel nem épül a sérüléséből."

„Cristiano Ronaldo élvezi az erőnléti tréningeket, és úgy gondolom, a további edzésmódszereimmel is elégedett lesz. Biztos vagyok benne, hogy jó idénye lesz az én irányításom alatt" – mondta a sajtótájékoztatón a Real vezetőedzője.

Mourinho egy másik nyilatkozatában viccesen megjegyezte, hogy bár januárban van a születésnapja, nem bánná, ha csak a szezon végén kapná meg az ajándékát a csapattól egy, vagy esetleg több trófea formájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik