Messi visszavárja Fabregast a Barcelonába

Vágólapra másolva!
2010.04.14. 13:41
null
Mintha Messi ezt súgná: Cesc, gyere Barcelonába, meglásd, jobb lesz a kedved! (Fotó: Action Images)
Lionel Messi, a Barcelona labdarúgócsapatának támadója nagyon szeretné, ha újra együtt futballozhatna a jelenleg az angol Arsenalt erősítő Cesc Fabregasszal – természetesen a Barcelona dresszében. Az aranylabdás argentin úgy véli, ez nem késhet sokáig, ellenben azt nem tartja valószínűnek, hogy ő csatlakozik valamelyik angol klubhoz.

„Az Arsenal ott lakozik Cesc szívében, ez kétségtelen, azonban az ereiben Barcelona-vér folyik – idézi a BBC a Daily Expressnek nyilatkozó Lionel Messit. – Ő is a futballban elérhető legnagyobb díjakra pályázik, és úgy gondolom, előbb-utóbb a Barca mezében teszi ezt. Fogalmam sincs, mikor, de egyszer újra csapattársam lesz a Barcelonában."

Messi és Cesc Fabregas annak idején a Barcelona akadémiáján ismerte meg egymást, sokáig együtt játszottak – mindketten 23 évesek, mindössze másfél hónap a korkülönbség –, mígnem Arsene Wenger menedzser 15 esztendősen az Arsenalhoz vitte a spanyol játékost. A francia szakember azóta is gondosan egyengeti Cesc útját, és hogy kifejezze elismerését, s egyúttal erősítse a játékos és a londoni klub közti kapcsot, 2008-ban csapatkapitánnyá nevezte ki.

Fabregast 2014-ig szerződés köti a londoni „ágyúsokhoz", a középpályás többször kinyilvánította elkötelezettségét a klub iránt, ám barcelonai pályakezdése miatt folyamatosan téma esetleges visszaigazolása a katalán fővárosba – így természetesen az elmúlt hetekben, a Barcelona–Arsenal BL-negyeddöntő apropóján is.

„Tudom, hogy Arsene Wengerrel amolyan apa–fiú kapcsolatot ápolnak, és azzal is tisztában vagyok, hogy Cesc otthon érzi magát az Arsenalnál. Ha az ember gyerekkorától nevelkedik egy klubban, akkor játékostársaira, edzőire, vezetőire úgy tekint, mintha családtagjai lennének – mondta Messi, ám hozzátette: – Ezzel együtt szerintem igazából Barcelona az ő városa, és a Barca az ő klubja. Kevés játékos van a világon, aki tovább javíthatná ezt a csapatot – Cesc közéjük tartozik."

Messit arról is kérdezték, csatlakozik-e valaha a Premier League valamelyik klubjához. A finoman nemleges válasz ekképp hangzott:

„Korábban már elmondtam, hogy egész életemben a Barcelona játékosa szeretnék lenni. Ameddig igényt tartanak rám, semmiképpen sem távozom. Nemcsak azért kötődöm e klubhoz, mert játéklehetőséget adott nekem, hanem mert megváltoztatta az életemet."

AZ ARSENAL NEM ÖRÜL A FABREGAS KÖRÜLI TALÁLGATÁSOKNAK

Peter Hill-Wood, az Arsenal elnöke szerdán jelezte: az „ágyúsok" elöljáróit felzaklatták azok a közelmúltbeli alaptalan médiatalálgatások, amelyek szerint Cesc Fabregas akár már a nyáron visszatér gyermekkori klubjába, a Barcelonába

„A két csapat Bajnokok Ligája-negyeddöntője idején bizalmas megbeszélést folytattunk a Barcelona vezetőivel, és az Arsenal nem hiszi, hogy a lehető legmagasabb szinten tett ígéretet, miszerint (ezen a nyáron) nem érdeklődnek, bárki is megszegné" – jelentette ki Hill-Wood, hozzátéve: a Barca azt is megígérte, hogy ha a következő években változna az álláspontja, és ajánlatot tenne Fabregasnak, nem választ kerülőutat, nem indít médiakampányt, hanem egyenesen az Arsenalhoz fordul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik