Messi: Remélem, Xavi vagy Iniesta kapja az Aranylabdát

Vágólapra másolva!
2010.10.05. 10:24
null
Messi újabb díjakat zsebelt be (Fotó: Action Images)
Lionel Messi, a Barcelona futballistája tegnap este átvette Spanyolország legolvasottabb napilapja, a Marca díját, amely a legutóbbi szezon gólkirályának és legjobb játékosának járt. Az argentin futballista elmondta, bízik benne, hogy az év végén valamelyik klubtársa kapja meg a 2010-es Aranylabdát.

Igazán elit társaság gyűlt össze tegnap este a Marca napilap meghívására a madridi Ritz szállodában, ahol az újság kiosztotta a legutóbbi szezonban kiemelkedően teljesítő futballistáknak és edzőknek járó díjait.

Nem történt meglepetés, a legjobbnak járó Alfredo Di Stéfano-díjban a napokban az Aranycipőt átvevő Lionel Messi, a Barcelona klasszisa részesült, aki a gólkirálynak járó Pichichi-díjat is hazavitte. Az argentin játékos a ceremónián elmondta: reméli, hogy a 2010-es Aranylabdát valamelyik csapattársa kapja meg.

„Nehéz megmondani, hogy kié lesz az Aranylabda, de örülnék neki, ha a Barcelona öltözőjéből kerülne ki a győztes, és Xavi vagy Iniesta kapná meg az elismerést. Mindketten nagyszerű éven vannak túl, és világbajnoki címet is szereztek" – mondta Messi.

Az argentinnak a legjobb futballistának járó elismerés névadója, Di Stéfano is személyesen gratulált, mivel jelen volt az eseményen.

„Leo Messi egy jelenség, kivételes képességű futballista. A főszereplője volt a Barcelona kiváló idényének, és teljesen megérdemelte a díjat, pedig a szurkolók által odaítélt trófeáért számos nagyszerű játékos volt versenyben" – mondta Di Stéfano.

A MARCA NAPILAP DÍJAZOTTJAI
A legeredményesebb gólszerző a bajnokságban (Pichichi-díj): Lionel Messi
A szezon legjobb játékosa (Di Stéfano-díj): Lionel Messi
A spanyol válogatott legeredményesebb játékosa (Zarra-díj): David Villa
A leghatékonyabban védő kapus (Zamora-díj): Víctor Valdés
A legjobb játékvezető (Guruceta-díj): Undiano Mallenco
A legjobb edző (Miguel Munoz-díj): Josep Guardiola
Puerta-Jarque fair play-díj: Gorka Iraizoz, Filipe Luís Kasmirski
Különdíjak: Quique Sánchez Flores (az Atlético Madriddal megnyert Európa-ligáért), Iker Casillas (a világbajnok spanyol válogatott legjobbjának választották)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik