Meg tudja-e menteni az idényét a Real Madrid?

Vágólapra másolva!
2013.05.17. 15:44
null
Juanfranéknak idegenben kellene megállítaniuk Xabi Alonsóékat (Fotó: Action Images)
A Real Madrid labdarúgócsapata a spanyol bajnokságban második lett, a Bajnokok Ligájában az elődöntőben búcsúzott, így már csak a Király-kupában érhet a csúcsra idén tavasszal. A trófeát hazai környezetben hódíthatja el, ellenfele pedig az az Atlético Madrid lesz, amelyet a legutóbbi tíz találkozásukkor mindig legyőzött.

A Real Madrid remekül kezdte az idényt, ám megeshet, hogy a Barcelona elől elcsent Szuperkupán kívül egy jelentősebb trófeával sem bővül a 2012–2013-as szezonban a királyi klub vitrinje. Hogy ne így legyen, ahhoz péntek este meg kell nyernie a Király-kupa döntőjét, amire több szempontból is igen jó esélye mutatkozik.

Spanyolország harmadik legjobb csapata lesz Cristiano Ronaldóék ellenfele (legalábbis a bajnoki tabella alapján), ám a statisztikát tekintve nem is kívánhatnának maguknak kedvezőbb ellenfelet az Atlético Madridnál. A városi riválisától ugyanis 1999 októbere óta nem kapott ki a Real, ráadásul a legutóbbi 10 egymás elleni meccsüket egyaránt megnyerte az Atlético ellen.

A finálét a „blancók” otthonában, a Bernabéu Stadionban rendezik, bár ez a múltat tekintve nem olyan rossz előjel az Atlético számára, hiszen kilenc Király-kupa-sikeréből nyolcat ezen a pályán ünnepelhetett.

A LEGUTÓBBI ATLÉTICO-SIKERNÉL SIMEONE MÉG A PÁLYÁN VOLT
AZ 1996-OS KIRÁLY-KUPA-DÖNTŐ
BARCELONA–ATLÉTICO MADRID 0–1 – h. u.
1996. április 10., Zaragoza, 37 000 néző. Vezette: Manuel Díaz Vega
BARCELONA: C. Busquets – Celades (Ferrer, 17.), Nadal, Popescu, Sergi – Amor, Guardiola, Bakero (Roger, 61.), Hagi – Figo (Prosinecki, 75.), Jordi Cruyff. Vezetőedző: Johan Cruyff
ATLÉTICO MADRID: Molina – Geli, Santi, Solozábal, Toni – Simeone, Vizcaíno (Biagini, 82.), Caminero – Pantics, Kiko (Roberto, 84.), Penev (Juanma, 61.). Vezetőedző: Radomir Antics
Gólszerző: Pantics (102.)
Kiállítva: Sergi (117.), ill. Solozábal (116.)

A hazaiaknál az a legnagyobb kérdés, hogy ki szerepel a védelemben. Raphaël Varane biztosan nem, a fiatal francia ugyanis sérült, Sergio Ramos viszont valószínűleg vállalni tudja a játékot. Pepe az utóbbi hetekben nem ápol túl jó viszonyt José Mourinhóval, így a portugál edző Raúl Albiolnak szavazhat bizalmat.

Az Atlético kezdőcsapatával kapcsolatban nem kell találgatni, mivel Diego Simeone már csütörtökön kihirdette azt. Ha az argentin szakember tartja magát ehhez, akkor a Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis – Arda Turan, Mario, Gabi, Koke – Diego Costa, Falcao összetételű gárdával vág neki a 21.30-kor kezdődő találkozónak.

A két csapat a Király-kupában eddig 37-szer csapott össze, a Real 15 győzelme mellett 13-szor végeztek döntetlenre a felek, az Atlético 9-szer nyert. A trófeát a királyi csapat 18-szor (legutóbb 2011-ben) hódította el, míg az Atlético 9-szer (legutóbb 1996-ban, amikor Diego Simeone még játékosként szolgálta a klubot, ahogy az keretes anyagunkban látható).

A mérkőzésről folyamatosan frissülő élő cikkben számolunk be.

KIRÁLY-KUPA, DÖNTŐ
REAL MADRID–ATLÉTICO MADRID

Madrid, Bernabéu Stadion, 21.30 (tv: Digi Sport1). Vezeti: Carlos Clos Gómez

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik