La Liga: újabb neves tiltakozó az amerikai meccs ellen

Vágólapra másolva!
2018.10.12. 16:25
Újabb ellenzője akadt az Egyesült Államokba tervezett Girona–Barcelona spanyol bajnokinak: Enrique Bonilla, a mexikói labdarúgóliga (Liga MX) elnöke sem tartja jó ötletnek.

Mint ismert, augusztusban a La Liga 15 évre szóló marketingszerződést kötött az egyesült államokbeli Relevant ügynökséggel a spanyol futball amerikai népszerűsítése érdekében. Az együttműködés szerves része lenne, hogy az élvonalbeli bajnokság 21. fordulójában a Girona–Barcelona katalán derbit az Egyesült Államokban rendeznék.Mint ismert, augusztusban a La Liga 15 évre szóló marketingszerződést kötött az egyesült államokbeli Relevant ügynökséggel a spanyol futball amerikai népszerűsítése érdekében. Az együttműködés szerves része lenne, hogy az élvonalbeli bajnokság 21. fordulójában a Girona–Barcelona katalán derbit az Egyesült Államokban rendeznék.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) az ötlet kiváltotta nagy felháborodás után közölte, a nemzetközi szövetség (FIFA) támogatását is bírva minden erejével azon lesz, hogy megakadályozza a találkozó egyesült államokbeli megrendezését. A Cadena Cope El Partizado című műsorában az RFEF elnöke, Luis Rubiales elmondta, levelet ír a liga elnökének, Javier Tebasnak, és részletesen kifejti álláspontját az elképzelésről. A szövetség elnökének az álláspontja meglehetősen egyértelmű: a szövetség nem támogatja az ötletet, és ebben mögötte áll nemcsak az európai, hanem a nemzetközi szövetség, valamint a spanyol kormány és a spanyol játékos-szakszervezet is.

A mérkőzést ellenzőkhöz csatlakozott Enrique Bonilla, a mexikói liga elnöke is.

„A szurkolókért kell játszanunk. Más városok és országok drukkerei követhetik a televízión a meccseket, vagy akár ideutazhatnak, és megnézhetik a létesítményeinket. De a szurkolók megérdemlik, hogy a saját csapatukat nézzék a saját stadionjukban. Nem értek egyet Tebas úr döntésével – fogalmazott a CNN-nek Bonilla. – Joga van hozzá, hogy tegyen, amit akar, de remélem, a FIFA, a CONCACAF és az Egyesült Államok szövetsége nem engedélyezi ezt a mérkőzést. Nem fair ez az egész.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik