La Liga: több más kontinensen is rendezne bajnokikat a Barca elnöke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 18:02
null
Nem adja fel a Barcelona elnöke (Fotó: AFP)
Josep Maria Bartomeu, a spanyol élvonalbeli Barcelona elnöke továbbra is azt tartja, hogy a labdarúgó La Ligának mindenképpen szerveznie kellene külföldön bajnokikat, azok után, hogy a múltkori „próbálkozás" sikertelen volt – számolt be a BBC. 


Eredetileg a 21. fordulóban játszott Girona–Barcelona meccset rendezték volna Amerikában, de a tervezetet végül elutasította a Spanyol Labdarúgó-szövetség, a játékosok szakszervezete és a FIFA is.

„Sajnáljuk, hogy csalódást okozunk az egyesült államokbeli rajongóinknak, és igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül spanyol bajnoki találkozót szervezni ott, mint ahogyan az észak-amerikai profi ligák is rendszeresen rendeznek mérkőzéseket a határaikon kívül” – fogalmazta meg decemberi közleményében az LFP (a spanyol liga).

„Már néhányszor beszéltünk a ligával, és minden egyes alkalommal elmondtuk,»hogy ha tovább akarod népszerűsíteni a bajnokságot, akkor három meccset kellene szervezni külföldön: egyet-egyet az Egyesült Államokban, a Közel-Keleten, illetve Ázsiában«" – kezdte Bartomeu, a Barcelona elnöke a BBC-nek (Ázsia alatt nyilvánvalóan a Távol-Keletet értve – a szerk.).

„Muszáj közelebb kerülnünk a szurkolóinkhoz. Mi így teszünk a nyári turnék idején, júliusban és augusztusban, ezzel mutatjuk ki a tiszteletünket feléjük."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik