La Liga: Pintér Ádámot és az összes érintettet felmentette a bíróság a bundaügyben

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.12.09. 14:31
A spanyol bíróság felmentette mind a 36 labdarúgót, így Pintér Ádámot is, aki bundagyanúba keveredett a 2011 májusában játszott Levante–Zaragoza élvonalbeli mérkőzés kapcsán. Az indoklás szerint egyik esetben sem volt bizonyítható a játékosok bűnössége.

Az ügyben 41 embert – köztük a zaragozai csapat akkori edzőjét, Javier Aguirrét, valamint több ismert játékosa mellett Pintér Ádámot – vádoltak meg az ügyészek. Szerintük a zaragozai együttes 965 ezer eurót (320 millió forintot) fizetett a mérkőzés végeredményének manipulálásáért.

A 2010–2011-es idény utolsó fordulójában a Zaragoza a Levante vendégeként 2–1-re nyert, amivel kiharcolta a bennmaradást. A mérkőzés hivatalos statisztikái szerint – amelyeket a liga a bíróság rendelkezésére bocsátott – a Levante azon a napon nyújtotta idénye legrosszabb játékát hazai pályán.

Pintér nem lépett pályára az ominózus bajnokin (nevezve volt, ám nem cserélték be), de korábban az ügy 42 gyanúsítottja között ott szerepelt a neve.

A 31 éves Pintér Ádám 2018 nyara óta ismét nevelőegyesületében, a jelenleg NB II-es MTK-ban futballozik, és az volt az első idénye a Zaragozában, a klubtól 2013 nyarán távozott.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik