La Liga: óriási szakadék a Barca és a Real után – fizetési lista

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.14. 09:51
null
A Barcelonában és a Real Madridban játszanak a La Liga legjobban fizetett futballistái (Fotó: AFP)
A spanyol labdarúgóliga (LFP) nyilvánosságra hozta az élvonalbeli és a másodosztályú klubok fizetési listáját a 2018–2019-es szezonra. Meglepetés nincs: az FC Barcelona és a Real Madrid költi messze a legtöbbet a bérekre, a két gigász mögött jócskán lemaradva jönnek a többiek.

 

Az FC Barcelona költi a legtöbbet fizetésekre a La Ligában: a katalánok bérkerete a jelenlegi szezonban 632 millió euró (ez forintra átszámolva több mint 200 milliárd forint!…). A nagy rivális Real Madrid arányaiban nem sokkal marad el (566 millió euró), a többiek viszont igen. A lista harmadik helyén az Atlético Madridot találjuk, amely a Barcához képest feleannyit (293 millió euró) áldoz a bérekre.

Aztán jön az újabb nagy szakadék: a Valencia (165 millió euró) és a Sevilla (162 millió euró) követi a dobogósokat kéz a kézben. A La Ligában szereplő további 15 klub egyike sem éri el a 100 millió eurós határt, legközelebb hozzá a Real Betis (97) áll. A lajstrom végén az Huesca (29 millió) és a Rayo Vallecano (33 millió euró) található.

A La Liga és a másodosztály fizetési listája
A La Liga és a másodosztály fizetési listája
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik