La Liga: mégsem Miamiban rendezik a Villarreal–Atlético bajnokit

Vágólapra másolva!
2019.11.15. 12:47
null
A Villarreal–Atlético bajnoki nem költözik Miamiba (Fotó: AFP)
A La Ligának tovább kell várnia az első Egyesült Államok-túrájára, miután a madridi bíróság nem engedélyezte, hogy Miamiban játsszák le a Villarreal–Atlético Madrid spanyol élvonalbeli mérkőzést – számol be róla a Marca.

 

A spanyol liga azt akarta elérni, hogy a bíróság utasítsa a szövetséget (RFEF) a mérkőzés külföldi megrendezésének jóváhagyására, de ez nem történt meg. Az ítélet szerint ugyanis sértené a tisztességes verseny alapelveit, ha a találkozóra az Egyesült Államokban, semleges pályán kerülne sor.

A liga közölte, reményei szerint az ügynek lesz folytatása, mert továbbra sem tettek le az amerikai meccsrendezésről. Erre az új terveik szerint február elején kerülne sor. A Villarreal–Atlético Madrid találkozó a kiírás szerint december második hétvégéjén, a spanyol bajnokság 16. fordulójában lesz a Villarreal otthonában.

Az előző szezonban az FC Barcelona–Girona mérkőzéssel voltak hasonló tervei a ligának, de a spanyol szövetség ellenezte az ötletet. A ligának 15 évre szóló partneri megállapodása van a Relevant Csoporttal, amelynek lényege a spanyol labdarúgás népszerűsítése az Egyesült Államokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik