Alvarez
Yeray Álvarez úgy véli, a gyógyulás utolsó szakaszában van (Fotó: Twitter)

 

A 22 éves, utánpótlás-válogatott középső védőnél 2016. december 23-án hererákot diagnosztizálták, megműtötték, és a beavatkozás után 46 nappal, 2017 február 4-én vissza is tért a pályára, öt nappal később pedig meghosszabbították a szerződését 2022-ig.

A nyáron az U21-es Európa-bajnokság előtt egy újabb vizsgálat további rákos sejteket mutatott ki, a játékosra ismét kemoterápia várt, de amikor júliusban visszatért a klub edzőközpontjába, a csapattársak szolidaritásként mindannyian kopaszon várták.

„Sokkal jobban szenvedtem attól, hogy nem játszhattam, és a lelátón kellett ülnöm, mintha futballoztam volna. Szeretnék mihamarabb segíteni a csapatnak” – nyilatkozta Yeray Álvarez a szerdai sajtótájékoztatón.

„A gyógyulás utolsó szakaszában vagyok, lépésről lépésre csatlakozom majd az edzésekhez, próbálom követni és betartani a határidőket. Nagyon boldog vagyok, az én héthetes felkészülésem csak most kezdődik, de nagyszerű érzés, hogy a társaimmal lehetek. Sohasem féltem, de akadtak kemény pillanatok” – tette hozzá.