La Liga: lecsapott a Betis a PSG kölcsönjátékosára – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.16. 19:22
A spanyol élvonalbeli Betis labdarúgócsapata a hivatalos honlapján tudatta, hogy érvénybe léptette a Giovani Lo Celso kölcsönszerződésében lévő kivásárlási opciót, így a 23 éves középpályás a nyártól végleg a klub játékosa lesz. A sevillaiak mintegy 25 millió eurót fizetnek a PSG-nek, az argentin futballista 2023 nyaráig kötelezte el magát.

Lo Celso 2016-ban igazolt a Paris Saint-Germainhez 10 millió euróért a nevelőklubjától, a Rosario Centraltól. A párizsiaknál 54 mérkőzésen lépett pályára, 15 gólt szerzett. A jelenlegi idényre kölcsönadták a Real Betisnek, amelynél eddig 40 találkozón 15-ször volt eredményes – a spanyol klub nem is tétovázott, végleg átigazolta a 12-szeres argentin válogatott középpályást.

A vételár egybehangzó sajtóhírek szerint 25 millió euró, amivel Lo Celso lett a Betis történetének második legdrágább igazolása. Az első Denílson: 1998-ban 31.5 millió eurót fizetett az andalúziai egyesület a Sao Paulónak – ami akkor világrekordnak számított –, ám a brazil futballista nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 162 meccsen mindössze 12 gólt szerzett.

A PSG számára jó üzlet köttetett: a 15 millió eurós haszon a legnagyobb 2003 óta, amit a francia klub kaszált egy játékosa eladásából. Akkor az 5 millió euróért megszerzett Ronaldinhót vitte el a Barcelona 32.25 millió euróért.

Lo Celso piaci értékét 40 millió euróra becsüli a Transfermarkt.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik